EUROBASKET

EuroBasket 2022: Τη Δευτέρα (22/2) οι "τελικοί" για τα τελευταία εισιτήρια

Ο Γιόνας Ματσιούλις σε φάση από αγώνα της Λιθουανίας
Ο Γιόνας Ματσιούλις σε φάση από αγώνα της Λιθουανίας FIBA

Τα 22 εισιτήρια για το EuroBasket 2022 έχουν ήδη δοθεί, με δύο ματς από το γεμάτο πρόγραμμα της Δευτέρας (22/2) να δίνει τα τελευταία δύο εισιτήρια. Δείτε τις τέσσερις ομάδες που θα παίξουν τα ρέστα τους σε 40 λεπτά.

Δέκα αγώνες έμειναν για να ολοκληρωθεί η προκριματική φάση του EuroBasket 2022, δέκα αγώνες που θα γίνουν τη Δευτέρα (22/2). Το πρόγραμμα θα έχει οκτώ αδιάφορα από βαθμολογική άποψη ματς και δύο "τελικούς" για τα τελευταία εισιτήρια για το μεγάλο τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, στις 16:00 θα ξεκινήσει το Εσθονία - Βόρεια Μακεδονία, με τους Εσθονούς να χρειάζονται νίκη ή ήττα μέχρι 8 πόντους για να πάρουν την πρόκριση. Στις 19:30 θα γίνει το τζάμπολ της αναμέτρησης Δανία - Λιθουανία, με τον νικητή να προκρίνεται χωρίς να χρειάζονται διαφορές καθώς οι Δανοί είχαν πάρει το πρώτο ματς με 80-76, αλλά έχουν ρεκόρ 2-3 απέναντι στο 3-2 των Λιθουανών.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βόρεια Μακεδονία - Ιταλία 87-78

Σερβία - Ελβετία 88-81

Ρωσία - Εσθονία 75-52

Γεωργία - Φινλανδία 70-78

Ισπανία - Ισραήλ 78-73

Ουγγαρία - Αυστρία 81-58

Πολωνία - Ρουμανία 21:30

Στην τελική φάση έχουν προκριθεί: Τσεχία (οικοδέσποινα), Γεωργία (οικοδέσποινα), Γερμανία (οικοδέσποινα), Ιταλία (οικοδέσποινα), Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Φινλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία, Ουκρανία.

Το Eurobasket 2022 θα διεξαχθεί σε πέντε πόλεις. Στο Βερολίνο, στην Κολωνία, στο Μιλάνο, στην Πράγα και στην Τιφλίδα, με τις Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία, Ιταλία να έχουν ήδη προκριθεί, την Κροατία να γίνεται η πρώτη που πέτυχε τον στόχο της μέσα από την προκριματική φάση και την Ελλάδα με την Βοσνία να ακολουθούν.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 και θα ολοκληρωθεί στις 18 του ίδιου μήνα, με τα νοκ-άουτ παιχνίδια που θα γίνουν όλα στο Βερολίνο και την υπέροχη 02 Arena.

Photo credits: FIBA

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ