ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φασούλα: "Στην γραμμή των βολών ήταν όλη η ομάδα, επιστρέφουμε εκεί που ανήκουμε"

Η Μαριέλλα Φασούλα με την φανέλα της Εθνικής Γυναικών
Η Μαριέλλα Φασούλα με την φανέλα της Εθνικής Γυναικών EUROKINISSI

Η Μαριέλλα Φασούλα δήλωσε πως την στιγμή που σημείωσε την βολή που σφράγισε το +18 κόντρα στην Βουλγαρία και την πρόκρισης στο Eurobasket όλη η ομάδα ήταν μαζί της.

Η Μαριέλλα Φασούλα έστειλε την Εθνική Γυναικών στο Eurobasket 2021 με το καλάθι και φάουλ που σημείωσε στο τέλος θυμίζοντας τον πατέρας της, Παναγιώτη Φασούλα. Στις δηλώσεις της πάντως στο σάιτ της ΕΟΚ προτίμησε να αποθεώσει όλη την ομάδα και να μην σταθεί στην δική της προσπάθεια.

Αρχικά η διεθνής σέντερ δήλωσε: "Σίγουρα αγχώθηκα όπως θα έκαναν όλοι στη θέση μου, όμως αμέσως το ξεπέρασα. Πήρα τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση από τις συμπαίκτριές μου που ήταν σαν να μην σούταρα εγώ, αλλά σαν ήταν στη γραμμή των βολών όλη η ομάδα.

Ήρθαν όλες κοντά μου, μου είπαν ‘’το έχεις’’. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω τη βολή. Τα συναισθήματα είναι πραγματικά απίστευτα… Είμαι περήφανη για την Εθνική. Είναι η δικαίωση των κόπων μας. Παίξαμε σαν ομάδα και το θέλαμε τόσο πολύ. Χαρήκαμε πολύ και για την Κατερίνα Σωτηρίου, επειδή είναι η πιο παλιά στην ομάδα και θα πάμε όλες μαζί στο Ευρωμπάσκετ".

Ακολούθως η Φασούλα πρόσθεσε: "Η ψυχή μας έδωσε την πρόκριση, όπως επίσης η άμυνά μας και το θέλω μας. Είχαμε πει ότι θα δίναμε τα πάντα μέσα στο παρκέ για να το πέτυχουμε και τα καταφέραμε. Είχαμε υπομονή στο ματς, είχαμε διαβάσει την αντίπαλο και ήρθε η πρόκριση".

Κλείνοντας, η 23χρονη σέντερ τόνισε: "Αναμφίβολα η πρόκριση είναι εξαιρετικά σημαντική για το γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας. Ελπίζουμε να ασχοληθούν με το άθλημα όλο και περισσότερα κορίτσια. Η Εθνική Γυναικών επιστρέφει εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Είναι πάρα πολύ σπουδαίο αυτό που πετύχαμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και στο επιτελείο".

Photo Credits: FIBA

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ