ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φασούλας: "Συγχαρητήρια στην Εθνική Γυναικών, ΕΟΚ και ΕΡΤ δεν στάθηκαν δίπλα όπως θα έπρεπε"

Ο Παναγιώτης Φασούλας στο ΣΕΦ
Ο Παναγιώτης Φασούλας στο ΣΕΦ EUROKINISSI

Ο Παναγιώτις Φασούλας συνεχάρη την Εθνική Γυναικών για την παλικαρίσια πρόκρισή της στο Eurobasket 2021, ενώ τα έβαλε ανοιχτά με την ΕΟΚ και την ΕΡΤ, λέγοντας ότι δεν στήριξαν την ομάδα.

Η Εθνική Γυναικών πήρε μεγάλη πρόκριση στα τελικά του Eurobasket 2021 χάρη στην νίκη της με 73-55 επί της Βουλγαρίας, σφραγίζοντας το απαραίτητο +18 με καλάθι και φάουλ της Μαριέλλας Φασούλα. Ο Παναγιώτης Φασούλας πανηγύρισε και αυτός την πρόκριση, αλλά φρόντισε με την ανακοίνωσή του να τα βάλει ανοιχτά με την ΕΟΚ και την ΕΡΤ.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ - και υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ - έδωσε μέσω επιστολής συγχαρητήρια στις παίκτριες, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Ομοσπονδία και η ΕΡΤ δεν στήριξαν αυτή την προσπάθεια όπως θα μπορούσαν.

Αναλυτικά η δήλωση του Παναγιώτη Φασούλα:

"Μια συγκλονιστική μπασκετική βραδιά παρακολουθήσαμε χθες, με πραγματικές ανατροπές θρίλερ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την Βουλγαρία, καθώς οι 18 πόντοι διαφορά νίκης ήταν η προϋπόθεση για την συμμετοχή μας στο EuroBasket 2021.

Μπράβο στις αθλήτριες μας! Συγχαρητήρια σε όλο το team που παρευρέθηκε στη Λιουμπλιάνα για να δώσει ένα συγκλονιστικό αγώνα που ανύψωσε την Εθνική Ομάδα μπάσκετ Γυναικών στην Ευρώπη.

Η προβολή που δόθηκε δεν ήταν αντάξια των περιστάσεων. Τόσο η ΕΡΤ όσο και η Ομοσπονδία δεν στάθηκαν δίπλα στις αγωνίστριες αυτές όπως θα έπρεπε.

Η Ελληνική Τηλεόραση δεν έδειξε κανένα από τους δύο αγώνες, αφήνοντας μετέωρους εμάς τους φιλάθλους να τους παρακολουθούμε από το κανάλι του YouTube της FIBA χωρίς σχόλια από εκφωνητή.

Από την άλλη πλευρά η ΕΟΚ δεν στήριξε αυτή την Εθνική όπως όφειλε.

Το καθήκον της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον για το μπάσκετ με κάθε τρόπο αλλά και να διευρύνει τη συμμετοχή νέων αθλητών και αθλητριών σε αυτό. Τρόποι υπάρχουν, θέληση δεν υπάρχει.

Αυτές οι λαμπρές νίκες οδηγούν το μπάσκετ στη νέα εποχή, όπως παλαιότερα όταν μεσουρανούσε στα γήπεδα όλου του κόσμου.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει την ιστορική ευθύνη να το πράξει και εμείς ως πρωτοβουλία ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ, να είστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε!"

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ