EUROLEAGUE

Ντε Κολό: "Παίζω ως πόιντ γκαρντ, αλλά δεν έχει αλλάξει το παιχνίδι μου"

Ο Ντε Κολό απέναντι στον Μίτσιτς στη διάρκεια του αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την Αναντολού Εφές
Ο Ντε Κολό απέναντι στον Μίτσιτς FENERBAHCE BEKO ISTANBUL / TWITTER

Ο Νάντο Ντε Κολό μετατοπίστηκε στο "1" από την στιγμή της άφιξης του Μάρκο Γκούντουριτς, γεγονός που άλλαξε όλη την εικόνα για τη Φενέρμπαχτσε. Τι είπε ο ίδιος στην "Equipe" γι αυτό το γεγονός.

Η Φενέρμπαχτσε έχει αλλάξει πλήρως εικόνα τους τελευταίους δύο μήνες, από την στιγμή δηλαδή που ο Μάρκο Γκούντουριτς επέστρεψε στο Ulker Sports Hall. Η άφιξη του αριστερόχειρα γκαρντ/φόργουορντ δεν προσέθεσε απλά ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα του Ιγκόρ Κοκόσκοβ, αλλά του έδωσε παράλληλα την αφορμή να ανακατέψει την τράπουλα και να παρουσιάσει κάτι αρκετά διαφορετικό.

Μία από τις βασικές δομικές αλλαγές που έγιναν, ήταν η μετατόπιση του Νάντο Ντε Κολό στη θέση του πόιντ γκαρντ. Ο 34χρονος γκαρντ είναι το απόλυτο αφεντικό στο "1" με τον Λορέντζο Μπράουν να έρχεται αποκλειστικά πλέον από τον πάγκο για να του δώσει ανάσες.

Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν, ο Νάντο Ντε Κολό αναφέρθηκε σε αυτό το κομμάτι, εξηγώντας πως μόνο... πρόβλημα δεν έχει με τη νέα συνθήκη γι εκείνον.

"Παίζω στη θέση του πόιντ γκαρντ στο 98% του συνολικού μου χρόνου, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό από τότε που έπαιζα στη Βαλένθια. Στην πρώτη επαφή που είχα με τον κόουτς, ήταν ξεκάθαρη η πρόθεσή του να με τοποθετήσει στο "1". Προσαρμόστηκα σε αυτό, αλλά το παιχνίδι μου δεν έχει αλλάξει τόσο" δήλωσε αρχικά ο ηγέτης της Φενέρμπαχτσε στην Equipe, για να συνεχίσει:

"Έχω την μπάλα στα χέρια μου, από την αρχή της κατοχής, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε να την κρατάω για όλο τον χρόνο της επίθεσης. Προτιμώ η επίθεση να τρέχει δίχως εμένα σε πρώτο χρόνο, αλλά κατά βάση στο τέλος της. Η ομάδα κινείται καλύτερα σε σχέση με πέρσι, που ήταν κάπως μπερδεμένη η κατάσταση. Έγινε μια ανανέωση, από την στιγμή που έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος".

Για την ιστορία, τη φετινή σεζόν ο Νάντο Ντε Κολό έχει 4.1 ασίστ ανά αγώνα, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη της καριέρας του στην EuroLeague μετά τις 5 τελικές πάσες που έδινε ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2015/16.

Photo Credits: Fenerbahce Beko Istanbul / Twitter

TAGS EUROLEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ