ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκης: "Ευχαριστώ συμπαίκτες, προπονητές, αντιπάλους, το μπάσκετ είναι η μεγάλη μου αγάπη"

Γιαννάκης: "Ευχαριστώ συμπαίκτες, προπονητές, αντιπάλους, το μπάσκετ είναι η μεγάλη μου αγάπη"

Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους τον βοήθησαν να φτάσει μέχρι το Hall of Fame της FIBA είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μέσω της εκπομπής Τζάμπολ της ΕΡΤ (VIDEO).

Λίγες ημέρες μετά από την είδηση πως θα βρεθεί στο Hall of Fame της FIBA με την κλάση του 2021, ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε στην εκπομπή Τζάμπολ της ΕΡΤ για την πορεία του στο άθλημα που υπηρέτησε όσο λίγοι στην ιστορία της Ελλάδας. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στο δρόμο του, μαζί του ή απέναντί του, πριν εξηγήσει πως το χρυσό του 2005 και η νίκη επί της Team USA ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών μιας γενιάς που εμπνεύσθηκε από εκείνη του 1987.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης:

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε συμπαίκτες, προπονητές και αντιπάλους, το μπάσκετ είναι η μεγάλη μου αγάπη. Ήταν ευλογία που γνώρισα το παιχνίδι σε μια εποχή που ήταν δημοφιλές το ποδόσφαιρο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ασημένιο πανευρωπαϊκό μετάλλιο με την εθνική παίδων το 1975 και το εφηβικό πρωτάθλημα με τον Ιωνικό Νικαίας. Ήμασταν μια παρέα, ήταν όλα τα παιδιά από την ίδια γειτονιά. Το πιο συγκλονιστικό, αυτό που έκανε τη χώρα να πιστέψει ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, ήταν το Ευρωμπάσκετ του 1987. Έδωσε δύναμη, έκανε τους Έλληνες να πιστέψουν. Προσπαθούσα να δίνω τα πάντα, αγαπούσα τους συμπαίκτες μου. Άνδρες και γυναίκες παρακινούσαν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με το σπορ και έτσι ζήσαμε το χρυσό του 2005. Τα παιδιά παρουσίασαν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που έγινε παράδειγμα. Η νίκη με τις ΗΠΑ ήταν το επιστέγασμα".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ