ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Επτά χρόνια από το ντεμπούτο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Σαν σήμερα, πριν από επτά χρόνια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο και σκόραρε και τον πρώτο του πόντο στο ΝΒΑ, σε εκτός έδρας αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Νιου Γιορκ Νικς (VIDEO).

Η 30η Οκτωβρίου του 2020 θα γραφτεί στην ιστορία ως μία μαύρη μέρα για την Ελλάδα και την Τουρκία, εξαιτίας του σεισμού που έπληξε τη Σάμο, τη Σμύρνη και τις γειτονικές περιοχές, σαν σήμερα όμως, πριν από επτά χρόνια συνέβη κάτι πολύ πιο ευχάριστο. Σαν σήμερα, λοιπόν, στις 30 Οκτωβρίου 2013, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό μπάσκετ, το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, παίζοντας μάλιστα στο θρυλικό Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς.

Λίγες ημέρες πριν από τα 19α γενέθλιά του, ο νεαρός τότε Αντετοκούνμπο πήρε 4:43, έκανε δύο φάουλ, ένα λάθος, πέτυχε όμως τον πρώτο του πόντο από τη γραμμή των βολών, για να ξεκινήσει έτσι την εκπληκτική του πορεία με τους Μιλγουόκι Μπακς. Τι ακολούθησε; Αμέτρητα ατομικά βραβεία, δύο βραβεία MVP, συμμετοχές σε All-Star Weekends και All-Star Games, ακόμη και ως captain, βραβεία πιο βελτιωμένου, κορυφαίου αμυντικού, συμμετοχές στις κορυφαίες πεντάδες, πορείες στα playoffs και ελπίζουμε πολλά ακόμη, κυρίως όμως ένα πρωτάθλημα που θα τον βάλει στο πάνθεον των σημαντικότερων στην ιστορία του αθλήματος.

Από εκείνο το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, ο Αντετοκούνμπο έχει επτά σεζόν στο ΝΒΑ, 528 συμμετοχές σε αγώνες κανονικών περιόδων (20.1 πόντοι από 56.8% στο δίποντο, 28.4% στο τρίποντο, 72.2% στις βολές, 8.9 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 1.3 μπλοκ, 2.8 λάθη ανά 32.5 λεπτά) και άλλοι 43 αγώνες playoffs (23.7 πόντοι από 55.2% στο δίποντο, 32.5% στο τρίποντο, 62.7% στις βολές, 11 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ, 1.1 κλεψίματα, 1.5 μπλοκ ανά 35.2 λεπτά).

Θυμηθείτε πως ο Greek Freak άνοιξε λογαριασμό στο ΝΒΑ:

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ