NBA

Η φανέλα του Κόμπι Μπράιαντ μπήκε σε μουσείο των ΗΠΑ

Ο Κόμπι Μπράιαντ πανηγυρίζει στο Game 5 των 2008 NBA Finals
Ο Κόμπι Μπράιαντ στους 2008 NBA Finals Ⓒ 2021 MARK J. TERRILL/ASSOCIATED PRESS

Σε περίοπτη θέση στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Κουλτούρας, στο οποίο είχε κάνει σημαντικές δωρεές, τοποθετήθηκε η φανέλα του Κόμπι Μπράιαντ από το Game 5 των τελικών του ΝΒΑ το 2008.

Μια πολύ ιδιαίτερη θέση πήρε η εμφάνιση που φόρεσε ο Κόμπι Μπράιαντ στο Game 5 των τελικών του ΝΒΑ το 2008, καθώς εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Κουλτούρας στην Ουάσινγκτον.

Η φανέλα και το σορτς του Μπλακ Μάμπα, που έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα του Καλαμπάσας τον περασμένο Ιανουάριο, τοποθετήθηκαν δίπλα σε ένα ζευγάρι σνίκερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς που έγραψαν τη λέξη "ισότητα" στο πίσω μέρος τους, με τον διευθυντή του μουσείου να δηλώνει πως "η συνεισφορά του Κόμπι εντός κι εκτός παρκέ ήταν αξιοσημείωτη. Έκανε δωρεές στο μουσείο μας, αντιλαμβανόταν τη σημασία που έχει αυτό το μουσείο στη χώρα και σε όλο τον κόσμο. Θα είχαμε κάνει αυτή την κίνηση τον Μάρτιο, ο covid-19 δεν μας το επέτρεψε, τώρα όμως είναι η τέλεια στιγμή για να τιμήσουμε τη μνήμη του".

Ο Μπράιαντ και η σύζυγός του είχαν προχωρήσει σε δωρεά τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων το 2016 και το 2017 ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς είδε προσφέρει την εμφάνιση που πλέον θα μπορεί να δει κάθε επισκέπτης.

Σε εκείνο τον αγώνα, στον πέμπτο τελικό της σεζόν 2007/08 απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς, ο Μπράιαντ είχε σκοράρει 25 πόντους από 4/11 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 5/7 βολές, είχε μαζέψει επτά ριμπάουντ, είχε δώσει τέσσερις ασίστ και είχε κλέψει πέντε μπάλες για να βοηθήσει τους Λέικερς να πάρουν τη νίκη πριν ταξιδέψει στη Βοστώνη και χάσει εκεί το πρωτάθλημα.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ