ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Ισραηλινά ΜΜΕ: "Υποψήφιος ο Τόμιτς για Χάποελ, πρόβλημα ο κανονισμός για τους ξένους προπονητές"

Ο Μίλαν Τόμιτς την εποχή που καθόταν στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα
Ο Μίλαν Τόμιτς την εποχή που καθόταν στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα EUROKINISSI

Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα ο Μίλαν Τόμιτς είναι στην λίστα των υποψηφίων αντικαταστατών του Όντεντ Κάτας, ωστόσο "αγκάθι" στην περίπτωσή του είναι ένας κανονισμός που ισχύει από φέτος.

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ έχει βγει στην αγορά για να βρει τον αντικαταστάτη του Όντεντ Κάτας που έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Ενώ λοιπόν κάποια δημοσιεύματα συνέδεσαν το όνομά της με τον Ηλία Ζούρο ένα δημοσίευμα του "ynet.co.il" έριξε τώρα στο τραπέζι το όνομα του Μίλαν Τόμιτς, αν και υπάρχει ένα πρόβλημα στην περίπτωσή του.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό δημοσίευμα, ο Τόμιτς βρίσκεται αρκετά ψηλά στην λίστα, αφού μεταξύ άλλων έχει εμπειρία ως πρώτος προπονητής σε επίπεδο EuroLeague με τον Ερυθρό Αστέρα. Το πρόβλημα ωστόσο στην περίπτωσή του είναι ότι δεν πληροί κάποιο από τα νέα κριτήρια που έχουν τεθεί από την Ένωση Προπονητών στο Ισραήλ για την υπογραφή ενός ξένου τεχνικού.

Συγκεκριμένα, με βάση έναν κανονισμό που ισχύει από φέτος, για να μπορέσει ένας ξένος προπονητής να εργαστεί στο Ισραήλ πρέπει να πληροί ένα από τα εξής κριτήρια:

- Να έχει υπάρξει πρώτος προπονητής σε λίγκα πρώτης κατηγορίας για 4 χρόνια.

- Να έχει υπάρξειι πρώτο προπονητής σε επίπεδο NCAA για δύο ολόκληρης σεζόν

- Να έχει κερδίσει κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο

- Να έχει υπάρξει πρώτος προπονητής για μία σεζόν σοτ ΝΒΑ ή το WNBA

- Να έχει υπάρξει πρώτος προπονητής σε ομάδα της EuroLeague για δύο ολόκληρης σεζόν

- Να έχει υπάρξει πρώτος προπονητής σε ομάδα του EuroCup ή του Basketball Champions League για τρεις ολόκληρες σεζόν.

Δεδομένου λοιπόν ότι ο Τόμιτς έχει στο βιογραφικό του ως πρώτος προπονητής μόνο μία ολόκληρη σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα (2018/19), δεν πληροί καμία από αυτές τις προϋποθέσεις, εκτός αν ληφθεί υπόψη η κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας με τους "ερυθρόλευκους" το 2019. Αν αυτό όμως δεν συμβεί, τότε αν η Χάποελ θελήσει να προχωρήσει σε συνεργασία μαζί του θα πρέπει να ζητήσει εξαίρεση από τον κανονισμό.

TAGS ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΥΡΩΠΗ BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ