ΓΑΛΛΙΑ

Καταπληκτικό ντεμπούτο ο Βίκτορ Γουεμπανγιάμα, παραλίγο triple-double για το 16χρονο φαινόμενο

Ο 16χρονος Γάλλος σέντερ, Βίκτορ Γουεμπανγιάμα
Ο Βίκτορ Γουεμπανγιάμα με την εθνική παίδων της Γαλλίας FIBA PHOTOS

Για τρία μπλοκ ξέφυγε το triple-double από τον Βίκτορ Γουεμπανγιάμα, που έκανε το ντεμπούτο του με το INSEP στο οποίο θα παίρνει χρόνο συμμετοχής μέχρι να γίνει βασικό μέλος της Ναντέρ.

Στα 16 του, είναι το σημαντικότερο ταλέντο στην Ευρώπη. Ο Βίκτορ Γουεμπανγιάμα είναι ένα 4-5άρι με ύψος 2μ.18-2μ.20, ένας Γάλλος ψηλός που σουτάρει από κάθε πιθανή κι απίθανη θέση, κόβει τους πάντες και τα πάντα και βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον μια διετία στο μικροσκόπιο των σκάουτ του ΝΒΑ στο οποίο φαίνεται πως θα μετακομίσει σε δύο χρόνια.

Ο Γουεμπανγιάμα ανήκει στη Ναντέρ και βρίσκεται στο ρόστερ της για το EuroCup (στο οποίο έκανε πέρυσι ντεμπούτο σε ηλικία 15 ετών), ωστόσο την Τρίτη (20/10) έπαιξε με το INSEP στην τρίτη κατηγορία του γαλλικού μπάσκετ. Είναι, δηλαδή, μια περίπτωση ανάλογη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που μπορεί να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό στη EuroLeague, αλλά παίζει στον Ολυμπιακό Β' και το πρωτάθλημα της Α2 για να "ψηθεί" και να έχει χρόνο συμμετοχής με φόντο το μέλλον.

Απέναντι στη Χάβρη, λοιπόν, ο 16χρονος είχε 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 μπλοκ, για 32 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Εκεί θα συνεχίσει να παίζει, έχοντας δείξει με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας ότι απέναντι σε συνομήλικους είναι σαρωτικός. Το έκανε σε τουρνουά μικρών της EuroLeague, όπου είχε 15.8 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 6 μπλοκ ανά αγώνα, ενώ πριν από λίγες μέρες αντιμετώπισε τον Ρουντί Γκομπέρ σε προπόνηση και τα πήγε και εκεί περίφημα.

Για την ιστορία, το INSEP που μετρούσε 28 σερί ήττες, επικράτησε με 82-78 της Χάβρης.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ