ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στο ΟΑΚΑ ο Όντεντ Κάτας

Ο Όντεντ Κάτας στο ΟΑΚΑ
Ο Όντεντ Κάτας στο ΟΑΚΑ EUROKINISSI

Ο Όντεντ Κάτας έφτασε από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ, για να πιάσει δουλειά εν όψει της πρώτης προπόνησης με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Τι είπε για την στιγμή που ενημερώθηκε για το πράσινο ενδιαφέρον.

Ο Όντεντ Κάτας προσγειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου στην Αθήνα, κι έπιασε αμέσως δουλειά. Ο 46χρονος τεχνικός (η συμφωνία των δύο πλευρών πήρε επίσημη μορφή) βρέθηκε από νωρίς το μεσημέρι στο ΟΑΚΑ προκειμένου να γνωρίσει τους νέους συνεργάτες του και να σχεδιάσει την πρώτη του προπόνηση με το τριφύλλι.

Το απόγευμα θα γνωρίσει τους παίκτες των πρασίνων, θα τους προπονήσει και αναμένεται να είναι αυτός που θα κοουτσάρει στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε (15/1, 19:00) για την 20η αγωνιστική της EuroLeague.

Αυτό που περιμένει να μάθει βέβαια τις προσεχείς ώρες είναι αν θα είναι διαθέσιμοι ο Χάουαρντ Σαντ Ρος (αστράγαλος) και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (γόνατο), που αυτή την ώρα χαρακτηρίζονται ως αμφίβολοι.

Ο Όντεντ Κάτας μαζί με τον Τάκη Τριαντόπουλο
Ο Όντεντ Κάτας μαζί με τον Τάκη Τριαντόπουλο EUROKINISSI

ΚΑΤΑΣ: "ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ"

Λίγες ώρες πριν πετάξει για την Ελλάδα, ο Όντεντ Κάτας έδωσε την αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του στο Sport5, εκεί όπου μίλησε για την στιγμή που ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, τις δεύτερες σκέψεις που έκανε και τους στόχους που υπάρχουν στο τριφύλλι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την στιγμή που τον πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό: "Ένιωσα ενθουσιασμό. Είμαι αρκετό καιρό στη δουλειά και αντιλήφθηκα την ευκαιρία που είχα, ξέρω ότι είναι σαν να κάνω bungee jumping αυτή την στιγμή. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο, τους παρέπεμψα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Δεν ένιωσα αμέσως ότι ήταν μια πραγματική ευκαιρία. Δεν ήταν εύκολο να μείνω ελεύθερος, κι η ομάδα δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω, οπότε το αποδέχθηκε. Τις πρώτες ώρες το αποδέχθηκα ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγω. Κι αυτό γιατί στην καριέρα μου ως παίκτης και ως προπονητής, έχω βιώσει αρκετές τραγωδίες. Για μένα, η δέσμευση προς τον σύλλογο και τους παίκτες είναι πάνω απ' όλα".

Για όσα τον περιμένουν στο τριφύλλι: "Ο στόχος στην EuroLeague είναι η πρόκριση στα playoffs, κάτι που αν επιτευχθεί θα είναι εξαιρετικό. Δεν περιμένω όμως πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Θέλουν να δουν μια βελτίωση, ότι η ομάδα θα αρχίσει να παίζει καλύτερα. Δεν πιστεύω ότι ο προηγούμενος προπονητής έκανε κακή δουλειά, είμαι σίγουρος ότι έβαλε τα δυνατά του. Στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου".

Για την EuroLeague: "Θα σας θυμίσω ότι αυτοί που τρέχουν την ομάδα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Γιώργος Καλαϊτζής. Αντιλαμβάνονται την κατάσταση, ξέρουν ότι θα ήταν μεγάλη έκπληξη η πρόκριση στα playoffs. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, υπάρχουν γνωστά προβλήματα, το βασικότερο είναι ότι ο ιδιοκτήτης δεν επένδυσε χρήματα τη φετινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει τη νεαρότερη ομάδα στη διοργάνωση, αποκτήθηκαν παίκτες για να φτιάξουν την καριέρα τους. Οπότε, οι προσδοκίες είναι σχετικές, εγώ απλά πρέπει να ικανοποιήσω κάποιους στόχους που ανέφερα νωρίτερα (πρωτάθλημα και κύπελλο), για να φτάσουμε στην επόμενη σεζόν. Είναι κάτι παρόμοιο με την κατάσταση που συνάντησα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, όπου έπρεπε πρώτα να ολοκληρώσω τη σεζόν για να βρούμε αυτοπεποίθηση για την επόμενη. Κι αυτός είναι κι ο στόχος μου στον Παναθηναϊκό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ