Η Λάρισα εξέδωσε ανακοίνωση κατά του τρίτου διαιτητή του αγώνα με τον Πανιώνιο, Κυριάκου Παντελίδη, μέσω της οποίας εστιάζει στο φάουλ που έγινε στον Μπράντον Ρας στα 7.6'' για το τέλος. "Ο Παντελίδης καθόρισε το αποτέλεσμα" επισημαίνεται.

Η Λάρισα ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Πανιώνιο, σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε ντέρμπι και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι νεοφώτιστοι γύρισαν από το -16 της τρίτης περιόδου, διεκδικώντας στο φινάλε το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν.

ADVERTISING

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η διοίκηση της Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση κατά του τρίτου διαιτητή του αγώνα, Κυριάκου Παντελίδη, με αφορμή το φάουλ που δόθηκε -από εκείνον- χαμηλά στον Μπράντον Ρας, κι όχι σε προσπάθεια για τρεις πόντους. Ο Δημήτρης Βεργίνης χρεώθηκε με το φάουλ σε βάρος του φόργουορντ των φιλοξενούμενων με 7.6'' για το τέλος, με τον τρίτο διαιτητή του αγώνα να δείχνει ότι η παράβαση έγινε χαμηλά, κι όχι όταν ο παίκτης της Λάρισας ήταν έτοιμος να εκτελέσει.

Οι κυανόλευκοι θεωρούν ότι έτυχαν μεροληπτικής αντιμετώπισης από τον διαιτητή, επισημαίνοντας στην ανακοίνωση πως " ο Παντελίδης ήταν αυτός που στα δύσκολα "καθάριζε" βγάζοντας την αντίπαλη ομάδα από την δυσάρεστη θέση και αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα".

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Δυστυχώς υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε σε θέματα που αφορούν στην διαιτησία, αλλά ο τρίτος διαιτητής του αγώνα μας με τον Πανιώνιο, ο κος Παντελίδης, δεν μας επιτρέπει να πράξουμε διαφορετικά. Ο εν λόγω "κύριος" υποχρέωσε την ομάδα μας σε ήττα με τις καθοριστικές και "χειρουργικές" του αποφάσεις. Αποφάσεις που καθόρισαν την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο Παντελίδης εφηύρε φάσεις, όλες σε βάρος της ομάδας μας, με κορύφωση των περίεργων αποφάσεων του αυτή που το καταφανέστατο φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων από τον Ρας, στα 7'' πριν το τέλος, το μετέτρεψε σε 2 βολές, στερώντας μας την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε, μην σεβόμενος ούτε την προσπάθεια της ομάδας μας, ούτε και έναν αθλητή που η παρουσία του κοσμεί το ελληνικό μπάσκετ.

Βέβαια οι προθέσεις του είχαν φανεί νωρίτερα, όταν την στιγμή που προσπαθούσαμε να "γυρίσουμε" στο παιχνίδι και τα είχαμε καταφέρει, μετέτρεψε σε φάουλ το καθαρό κόψιμο του Φλόιντ, δίνοντας την δυνατότητα στον Πανιώνιο να πετύχει δύο εύκολους πόντους από βολές.

Ο Παντελίδης ήταν αυτός που στα δύσκολα "καθάριζε" βγάζοντας την αντίπαλη ομάδα από την δυσάρεστη θέση και αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα της ομάδας μας και μάλιστα σ' ένα ματς- ντέρμπι με πολλές επαφές, όπου εμείς εκτελέσαμε 9 βολές και ο αντίπαλος 29!!!!

Θα πρέπει να κατανοήσουν πως η υπομονή μας εξαντλείται και δεν θα πρέπει να θεωρούν την αξιοπρέπεια και σοβαρότητα μας ως αδυναμία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτρέψουμε στον Παντελίδη και τον κάθε Παντελίδη, να παίζει με τον κόπο και τα όνειρα της ομάδας μας".

Photo Credits: Eurokinissi