ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο: Γκλιν Γουάτσον, ένας ηγέτης τσέπης

Λαύριο: Γκλιν Γουάτσον, ένας ηγέτης τσέπης
EUROKINISSI

Ο Γκλιν Γουάτσον εκτέλεσε τον Κολοσσό στην Ρόδο, δείχνοντας ότι έχει προσωπικότητα, μοιάζοντας έτοιμος να μπει στην λίστα με τα... λαβράκια του Λαυρίου.

Ο Γκλιν Γουάτσον δεν το σκέφτηκε καν. Με τον αγώνα με τον Κολοσσό στην Ρόδο για την 3η αγωνιστική της Basket League να οδεύει προς το φινάλε, ζήτησε και πήρε την μπάλα. Με 3.3 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος, επιχείρησε τρίποντο και ευστόχησε. Το Λαύριο πήρε τη νίκη με 74-73. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Γκλιν Γουάτσον ήρθε το καλοκαίρι στο Λαύριο κατευθείαν από το Κολέγιο του Νεμπράσκα, για να αποτελέσει το συμπλήρωμα του πιο έμπειρου Κουέντον ΝτεΚοζί στην περιφέρεια. Το βιογραφικό του έλεγε αρκετά, αφού για 4 συνεχόμενες σεζόν ήταν ο βασικός ποίντ γκαρντ του Νεμπράσκα. Δεν έπαυε βέβαια να αποτελεί ερωτηματικό, αφού δεν είχε δοκιμαστεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Έπειτα από τρεις αγωνιστικές, αυτά τα ερωτηματικά μοιάζουν να απομακρύνονται.

ΤΟ ΝΕΟ “ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙ” ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

To Λαύριο είναι μία ομάδα που έχει δημιουργήσει μία μικρή παράδοση στους ξένους παίκτες από τότε που εμφανίστηκε στην Basket League. Είναι η ομάδα που σύστησε στο ελληνικό κοινό τον Κέβιν Πάντερ, τον Ντορόν Λαμπ, τον Στίβεν Γκρέι, τον Αντουέιν Γουίγκινς και αυτή που εκτόξευσε την καριέρα του ΜακΚένζι Μουρ. Η επιλογή του Γουάτσον δεν γινόταν λοιπόν να είναι τυχαία.

Ο ύψους 1.83 μέτρων Γουάτσον είναι ένας ενδιαφέρον παίκτης. Στα γυμνασιακά του χρόνια ήταν σταρ, αλλά βρέθηκε στο Νεμπράσκα κυρίως λόγω... γονιδίων, αφού οι προπονητές του Κολεγίου σκέφτηκαν ότι για να έχει παίξει μπάσκετ σε καλό επίπεδο ο ετεροθαλής αδελφός του (Ντεμέτρι ΜακΚάρνι), λογικά θα είναι και αυτός καλός παίκτης! Όπως αποδείχθηκε βέβαια, ο Γουάτσον δεν χρειαζόταν καμία χάρη.

Στο Νεμπράσκα ο Γουάτσον έγινε άμεσα ένας από τους ηγέτες της ομάδας κι ας μην συνήθιζε να μιλάει πολύ τα πρώτα του χρόνια στην ομάδα. Στην τελευταία του σεζόν (2018/19), είχε 13.6 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ μέσο όρο με 38.3% στα τρίποντα σε 35 λεπτά συμμετοχής. Αυτοί οι αριθμοί δεν ήταν ικανοί να του δώσουν μία θέση στο ΝΒΑ Draft 2019 κι ας δοκιμάστηκε από τους Κινγκς. Ήταν αρκετοί όμως για να του δώσουν ένα συμβόλαιο στο Λαύριο.

Ο Χρήστος Σέρελης είδε στον Γουάτσον έναν γκαρντ με ικανότητα στο να δημιουργήσει το δικό του σουτ και να σουτάρει με άνεση μετά από ντρίμπλα. Το κυριότερο όμως ήταν πως είδε έναν παίκτη που δεν φοβάται την ευθύνη, αφού στην τετραετία που βρέθηκε στο Νεμπράσκα είχε πάρει και είχε βάλει αρκετά μεγάλα σουτ. Σουτ όπως αυτό που σημείωσε δηλαδή κόντρα στον Κολοσσό. Μέχρι στιγμής δικαιώνεται, αφού ο Γουάτσον έχει ξεκινήσει “καυτός”, αριθμώντας έπειτα από 3 αγωνιστικές 16.3 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μέσο όρο σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Το μέχρι στιγμής δείγμα του Γουάτσον πάντως είναι κάτι παραπάνω από θετικό, με τον 22χρονο γκαρντ να δείχνει έτοιμος να προστεθεί στην λίστα με τα “διαμαντάκια” του Λαυρίου, όντας ένας ηγέτης τσέπης.

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ