ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο: Μια παραμυθένια ιστορία από την... ανάποδη

Λαύριο: Μια παραμυθένια ιστορία από την... ανάποδη
EUROKINISSI

Το Λαύριο πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου, πετυχαίνοντας την τρίτη του νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην ΕΚΟ Basket League και μπαίνοντας ιδανικά στη μάχη για την παραμονή. Όλα αυτά, λίγους μήνες μετά τη φουρτούνα του περασμένου Μαΐου.

Η νίκη επί του -μέχρι πρότινος αήττητου- Ηφαίστου Λήμνου ήταν η επισφράγιση της διόλου τυχαίας εκκίνησης που πραγματοποιεί το Λαύριο στην ΕΚΟ Basket League.

Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη μετρά τρεις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη διοργάνωση, δύο εξ αυτών εκτός έδρας και με μοναδική ήττα αυτή από τον Παναθηναϊκό. Το 3-1 ρεκόρ, το οποίο περιλαμβάνει δύο νίκες σε έδρες άμεσων ανταγωνιστών του (Ιωνικός, Κολοσσός) βάζει γερά θεμέλια στην εκκίνηση της πορείας του Λαυρίου, πάνω στα οποία θέλει να πατήσει για να πετύχει τον στόχο του, που -για την ώρα- δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Με αυτή την προοπτική μπήκε στη φετινή μάχη, η οποία έχει κάτι από παραμύθι, αλλά από την... ανάποδη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΣΤΟ 3-1

Το Λαύριο ξεκίνησε τη φετινή χρονιά ως μία από τις πιο "ταλαιπωρημένες" αλλά και δικαιωμένες ψυχικά και ηθικά ομάδες της ΕΚΟ Basket League. Τον περασμένο Μάιο, στις 8 του μήνα για την ακρίβεια, πέτυχε μία μεγάλη νίκη, ξανά επι του Ηφαίστου Λήμνου, η οποία όμως σηματοδότησε την εκκίνηση ενός Γολγοθά στην -ίσως- χειρότερη περίοδο του ελληνικού μπάσκετ. Το τέλος της σεζόν βρήκε το Λαύριο υποβιβασμένο, ενώ το τέλος εκείνου του αγώνα με τον Ήφαιστο είχε βρει τους νικητές απαρηγόρητους, με δάκρυα στα μάτια και όχι περιχαρείς να πανηγυρίζουν για την εξασφάλιση της παραμονής στο δραματικό φινάλε της κανονικής περιόδου.

Οι ημέρες που ακολούθησαν αποτελούν πια μαύρες κηλίδες στα βιβλία ιστορίας του αθλήματος, για το Λαύριο ωστόσο ήταν απλά η αναγέννηση μέσα από τις στάχτες του προϊόντος. Έστω και εκ παραδρομής, μέσω... τρίτου, η απόφαση του Χολαργού να μην συμμετάσχει στο νέο Πρωτάθλημα, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Λαυρίου να μπει από την... κλειδαρότρυπα και να πετύχει με ένα... ΑΦΜ όσα δεν μπόρεσε με τους βαθμούς που συγκέντρωσε.

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ /  EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τα κύματα από τα οποία χρειάστηκε να περάσει για να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία δεν πτόησε τους ανθρώπους του Λαυρίου. Αντιθέτως, όπως είπε ο Χρήστος Σερέλης πριν από το "τζάμπολ" της σεζόν "Η παραμονή αυτή μάς πεισμώνει".

Αυτό το πείσμα, σε συνδυασμό με τη διατήρηση του ελληνικού κορμού, την προσθήκη ξένων που για την ώρα αποδεικνύονται... διαμαντάκια και τις τρεις νίκες σε τρία πολύ "κλειστά" παιχνίδια, έχουν γράψει μία ιδανική εκκίνηση στην ΕΚΟ Basket League και έναν πολύ όμορφο πρόλογο στην πορεία του Λαυρίου. Μία πορεία που, αν συνεχιστεί έτσι, θα μοιάζει με παραμύθι, με διαφορετική εξέλιξη από τα κλασικά, για μία σεζόν που τελείωσε εφιαλτικά και άλλη μία που ξεκίνησε ονειρεμένα.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΜΑ ΠΟΥ -ΜΑΛΛΟΝ- "ΕΠΙΑΣΕ"

Το Λαύριο κράτησε τους Έλληνες του περσινού ρόστερ, ενισχύθηκε με τον Βασίλη Μουράτο που έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα του Σερέλη, ενώ βγήκε στην αγορά δοκιμάζοντας την τύχη του σε μπασκετικά "λαχεία". Εστίασε στο κίνητρο και το ταλέντο των Αμερικανών, δίνοντας παρθενικά επαγγελματικά συμβόλαια σε τρεις παίκτες, δύο εκ των οποίων, μέχρι στιγμής έχουν αποδειχτεί "λίρα 100". Ο Γκλιν Γουάτσον είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15,5 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ ο Κάιλ Άλμαν έχει βοηθήσει πολύ σε αυτές τις τρεις νίκες έχοντας 11,5 πόντους ανά παιχνίδι.

Λαύριο: Μια παραμυθένια ιστορία από την... ανάποδη
EUROKINISSI

Παράλληλα, η επιστροφή του Ντεκόζι και η εμπειρία του από την ΕΚΟ Basket League (πρόπερσι στον Κόροιβο) προσέθεσαν και λίγη περισσότερο ασφάλεια και αξιοπιστία στο σκοράρισμα, με τον Αμερικανό γκαρντ να την επιδεικνύει από νωρίς με 13 πόντους κατά μέσο όρο. Απο κοντά και ο έτερος νεοαποκτηθείς, Ντέβιν Ντέιβις που μαζί με τον Κουζέλογλου αποτελούν τους καλύτερους ριμπάουντερ της ομάδας, δίνοντας πόντους κοντά στο καλάθι.

ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Η εντυπωσιακή εκκίνηση του Λαυρίου αποκτά μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα από τον τρόπο που αυτές έχουν έρθει. Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη έχει καταφέρει να κερδίσει πολύ "κλειστά" παιχνίδια, που έχουν αποδειχτεί ντέρμπι, ενώ η διάρκεια κάποιων εξ αυτών έχριζαν το Λαύριο ως "αουτσάιντερ". Το Λαύριο δείχνει ότι διαθέτει μέταλλο νικητή, έχοντας την τάση να πατάει το γκάζι στην τέταρτη περίοδο, που μέχρι στιγμής μοιάζει η... αγαπημένη του και η πιο παραγωγική, σηματοδοτώντας τις ανατροπές και τις νίκες του. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς της Ρόδου, όπου το Λαύριο βρισκόταν πίσω στο σκορ (73-71), ωστόσο Γουάτσον με μεγάλο σουτ 3,3" πριν το τέλος έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Το έτερο "διπλό" του Λαυρίου, αυτό στη Νίκαια επί του Ιωνικού (90-94) και δη το τέταρτο δεκάλεπτο του ματς, ήταν ενδεικτικό του "χαρακτήρα" και του επιθετικού "ξεσπάσματος" της ομάδας στην τελική ευθεία των αγώνων του. Με 31 πόντους στην τελευταία περίοδο, κατάφερε να καμψει την αντίσταση του Ιωνικού και να πάρει μία μεγάλη νίκη.

Όσο για το ματς της Κυριακής, η αντεπίθεση στο ματς με τον Ήφαιστο Λήμνου ήταν αισθητή στην τέταρτη περίοδο, η εκκίνηση της οποίας βρήκε το Λαύριο στο -8 (42-50) και η ολοκλήρωσή της ανέδειξε νικητές τους γηπεδούχους (66-61).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ