ΓΑΛΛΙΑ

Η LNB μένει ενεργή λόγω τηλεόρασης και χορηγών

Ο Κεβάριους Χέιζ της Βιλερμπάν αμύνεται σε αγώνα της EuroLeague
Ο Κεβάριους Χέιζ της Βιλερμπάν σε στιγμιότυπο από αγώνα της EuroLeague EUROKINISSI

Το lockdown που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν επηρεάζει τον γαλλικό αθλητισμό, στην LNB βρήκαν όμως τρόπο για να περιορίσουν τις επιπτώσεις και να μείνουν ενεργές οι ομάδες. Καταλυτική η επιρροή της τηλεόρασης και των χορηγών.

Η Γαλλία βιώνει με πολύ άσχημο τρόπο τις επιπτώσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με τον Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώνει πριν από μερικές ημέρες νέο -δεύτερο- lockdown στη χώρα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα.

Όπως είναι λογικό, οι αποφάσεις της Κυβέρνησης επηρέασαν άμεσα τον αθλητισμό, με την LNB να αποφασίζει αρχικά την προσωρινή παύση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας για τον Νοέμβριο. Οι ομάδες συνεδρίασαν όμως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και αποφάσισαν να παραμείνει ενεργό το γαλλικό πρωτάθλημα, με τη διεξαγωγή δύο ή τριών αγώνων κάθε βδομάδα.

Κι αυτό γιατί άσκησαν πιέσεις η Βιλερμπάν, η Μονακό και η Μπουλόν/Λεβαλουά (οι ομάδες με τον υψηλότερο κατά βάση προϋπολογισμό στο πρωτάθλημα) προκειμένου να μην υπάρξει νέα μίνι διακοπή, που θα σημάνει νέα οικονομική ασφυξία για όλους. Με... άρμα μάχης το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τους χορηγούς, οι τρεις ομάδες ζήτησαν να γίνονται τουλάχιστον οι εντός έδρας αγώνες τους, πράγμα που σημαίνει πως κάθε εβδομάδα (Σάββατο και Δευτέρα) θα διεξάγονται και θα προβάλλονται δύο ή τρεις αγώνες της LNB.

Κι όσο ισχύει αυτό το καθεστώς, θα γίνονται προσπάθειες για να αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων που μπορούν να γίνονται.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ