ΛΗΜΝΟΣ

Μανωλόπουλος: "Δεν θυμάμαι πολλούς σαν την οικογένεια Μπούμπουρα, δύσκολη και επίπονη η EuroLeague"

BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÇÖÁÉÓÔÏÓ ËÇÌÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÇÖÁÉÓÔÏÓ ËÇÌÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Basket Chef" με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιάννη Κουβόπουλο φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Ηφαίστου Λήμνου, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Basket Chef" με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιάννη Κουβόπουλο. Ο προπονητής του Ηφαίστου Λήμνου αναφέρθηκε στην εξαιρετική εκκίνηση των νησιωτών και το υψηλού επιπέδου τεστ -που ακολουθεί- με αντίπαλο την ΑΕΚ (12/12, 15:45).

Δεν έμεινε βέβαια σε αυτά, αφού μίλησε επίσης για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην ομάδα, τα εισιτήρια διαρκείας που "έκαναν φτερά" φέτος, αλλά και τη δυνατότητα να παίξει κάποια στιγμή ο Ήφαιστος Λήμνου στην Ευρώπη.

Επίσης, τόνισε ότι η οικογένεια Μπούμπουρα άλλαξε ολοκληρωτικά την κατάσταση στο " Νίκος Σαμαράς" το οποίο " ήταν σε άθλια κατάσταση", ενώ σχολίασε τα δεδομένα στην EuroLeague και τις πιθανότητες να πάνε καλά φέτος οι αιώνιοι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3:

Για τις δύο νίκες στην εκκίνηση της Basket League: "Δεν ξέρω αν ήταν εύκολες οι νίκες. Το πρώτο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Ήταν πρεμιέρα, που πάντα η ατμόσφαιρα είναι λίγο περίεργη και υπάρχει συνήθως το άγχος στην πλευρά του γηπεδούχους. Είχαμε πολλά προβλήματα στην προετοιμασία, το Ρέθυμνο είχε δείξει πολύ καλό πρόσωπο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά δείξαμε μεγάλη αποφασιστικότητα, ήμασταν ανταγωνιστικοί και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Η νίκη επί του Πανιωνίου είναι εξίσου σημαντική, ο Πανιώνιος στην πορεία θα είναι πιο δυνατός. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά αποτελέσματα".

Για τον αγώνα που ακολουθεί με αντίπαλο την ΑΕΚ (12/10, 15:45): "Δεν νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι θα αποτελέσει κριτήριο για εμάς. Όλοι θα είναι καλύτεροι στην πορεία του πρωταθλήματος, οι ομάδες είναι ακόμη ανέτοιμες. Η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί, με εμπειρίες στο πρωτάθλημα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Περιμένουμε να μας στηρίξει ο κόσμος, κάτι που κάνει σε κάθε παιχνίδι".

Για τη ζεστασιά και την αγάπη από την τοπική κοινωνία, αν είναι ίδια με πέρσι: "Τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι θα είναι καλύτερα. Φέτος, τα διαρκείας είναι πολλά περισσότερα από πέρσι. Στην πρεμιέρα με το Ρέθυμνο, είχαμε τον Παρμενίωνα (σ.σ.: η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην Ελλάδα) και καταπληκτικό καιρό, οπότε ο κόσμος δεν μπορούσε να είναι απόλυτα στο γήπεδο. Ήταν λογικό να μην έχουμε sold out".

Για το γεγονός ότι πέρσι ο Ήφαιστος Λήμνου δεν έκανε ούτε μια αλλαγή παίκτη στη σεζόν: "Πίστεψα πολύ στους παίκτες που επέλεξα πέρσι το καλοκαίρι. Βοήθησαν εννοείται και τα αποτελέσματα. Αγωνιστήκαμε για να πάρουμε αυτά τα αποτελέσματα. Τους πίστεψα πάρα πολύ, δούλευαν πάρα πολύ στην προπόνηση και το γήπεδο".

Για το τι περιμένει να δει καλύτερο από εδώ και πέρα: "Είναι δύο διαφορετικές ομάδες, αλλιώς παίξαμε πέρσι, αλλιώς θα παίξουμε φέτος. Εμένα στόχος μου είναι να πιάσω αγωνιστικά τα στάνταρ τα περσινά, που ήταν σε υψηλό επίπεδο. Θεωρώ ότι μετά τον δεύτερο γύρο παίξαμε αρκετά καλό μπάσκετ. Ευελπιστώ με τη φετινή ομάδα θα παίξουμε εξίσου καλά. Σημασία βέβαια έχει κι ο αντίπαλος. Πέρσι το πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό, φέτος όμως δείχνει ότι θα είναι ακόμη καλύτερο".

Για τον Παναθηναϊκό: "Ισχύει ό,τι ισχύει και για εμάς. Είναι αρχή ακόμα. Σε λίγο καιρό, σε ένα - δύο μήνες θα δούμε πολύ πιο μονταρισμένα πράγματα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός πήρε το αποτέλεσμα που έπρεπε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, γιατί ήταν πρεμιέρα, και για αρκετά μεγάλο διάστημα, έπαιξε καλά. Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίξει αυτή την στιγμή σαράντα λεπτά. Περιμένω να δω πολύ καλά πράγματα φέτος από τον Παναθηναϊκό. H EuroLeague δείχνει πολύ δυνατή φέτος, δεν θα είναι εύκολο, αλλά θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι από τις καλές ομάδες της διοργάνωσης. Δεν το συζητάω ότι θα είναι στην οκτάδα, αν θα καταφέρει να πάει στο Final Four δεν το ξέρω, είναι πάρα πολύ νωρίς".

Για τον Ολυμπιακό: "Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, δεν με ανησυχεί ότι έχασε στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας από τη Βιλερμπάν. Είναι ένας αγώνας, θα γίνουν πολλές ανατροπές και παιχνίδια. Το πρόβλημα είναι αυτό που έγινε, η αλλαγή προπονητή. Συζητάνε για αλλαγές παικτών, οι οποίες δεν είναι ποτέ εύκολες. Αν είχαν καλύτερους παίκτες, θα τους έπαιρναν το καλοκαίρι. Τώρα δεν ξέρω τι παίκτες μπορούν να βρουν. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, αν δεν δούμε τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον, με προπονητή και αλλαγές στο ρόστερ. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό τη δεδομένη χρονική στιγμή".

Για την EuroLeague: "Είναι μια πολύ δύσκολη και επίπονη διοργάνωση. Είναι πολλά τα παιχνίδια, είναι πολλά και τα διπλά παιχνίδια (σ.σ.: επτά). Αυτό είναι δύσκολο και για τον προπονητή. Προσωπικά έχω μια βδομάδα για να προσαρμοστώ στον αντίπαλο και να κάνω αλλαγές. Στην EuroLeague δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες προσαρμογές, πρέπει να είσαι πολύ καλός σε αυτά που κάνεις από μόνος σου ως ομάδα. Οι ομάδες που έχουν τον ίδιο προπονητή και όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες από την περασμένη σεζόν, έχουν πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Βρίσκονται πιο γρήγορα στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες που παρέχουν πιο πολλά πράγματα στους παίκτες, όπως τσάρτερ (είναι πολύ σημαντικό), που έχουν πολλά μέσα αποκατάστασης μετά το παιχνίδι, έχουν μεγάλο πλεονέκτημα. Η αποκατάσταση από το προηγούμενο παιχνίδι για να πας στο επόμενο είναι πολύ σημαντική. Αυτό είναι κάτι που σιγά σιγά οι ομάδες αρχίζουν να επενδύουν, σε επίπεδο εξοπλισμών και πτήσεων. Όποιες ομάδες φροντίζουν για αυτά, έχουν πλεονέκτημα σε βάθος χρόνου".

Για το αν μπορεί ο Ήφαιστος Λήμνου να δίνει δύο αγώνες την εβδομάδα, δηλαδή να συμμετάσχει στην Ευρώπη: "Είναι δύσκολο. Πρώτα απ' όλα, πρέπει να λύσει το γηπεδικό. Δεν θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στο μπάσκετ, από το 1981, μια οικογένεια σαν την οικογένεια Μπούμπουρα που να έχει βάλει αρκετά λεφτά για να φτιάξει ένα γήπεδο. Ανακαίνισαν το "Νίκος Σαμαράς", γιατί ήταν σε άθλια κατάσταση. Τα αρχικά σχέδια ήταν να φτιαχτεί ένα γήπεδο που θα ήταν από τα ωραιότερα στην Ελλάδα, κάτι που δεν τους άφησαν να το κάνουν. Για να παίξει στην Ευρώπη η ομάδα, πρέπει να φτιάξει το γήπεδο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το δεύτερο πρόβλημα είναι να αυξηθούν οι πτήσεις, οι οποίες τώρα είναι λίγες".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ