ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Μάντζαρης κάνει σεζόν καριέρας

Ο Μάντζαρης με την φανέλα του Προμηθέα την σεζόν 2019/20
Ο Μάντζαρης με την φανέλα του Προμηθέα την σεζόν 2019/20 EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επιβεβαίωσε με το triple-double που σημείωσε κόντρα στην Τσεντεβίτα ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, όντας παράλληλα κάτοχος μίας ξεχωριστής επίδοσης στο EuroCup.

Ο Προμηθέας είδε το ευρωπαϊκό του όνειρο να ολοκληρώνεται πρόωρα χθες (10/12) με την ήττα του στον εξ αναβολής αγώνα από την Τσεντεβίτα. Κάπως έτσι, πήγε στράφι τη τρομερή εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος σημείωσε το πρωτό triple-double της καριέρας του, έχοντας 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Είναι λογικό όταν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό - και ειδικά όταν αυτό οδηγεί σε αποκλεισμό - κάθε ατομική επίδοση να περνάει στο περιθώριο. Την ίδια στιγμή όμως δεν γίνεται να μην αναφερθεί ότι την χθεσινή βραδιά ο διεθνής γκαρντ επιβεβαίωσε ότι φέτος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, καταγράφοντας το πρώτο triple-double στην διοργάνωση μετά το 2015.

ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΒΡΑΔΙΑ

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει γυρίσει το τσιπάκι στον Προμηθέα. Παίζοντας με την εμπειρία του και την κλάση του, διανύει βάσει αριθμών μία σεζόν καριέρας. Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την χθεσινή του εμφάνιση.

Σε ένα παιχνίδι με τα νεύρα τεντωμένα, με τον Προμηθέα να παίζει τον δεύτερο αγώνα του σε τρεις ημέρες, αλλά και πρακτικά όλη την σεζόν του στην Ευρώπη, ο έμπειρος γκαρντ πραγματοποίησε την πιο πλήρη εμφάνιση της καριέρας του.

Με τους Πατρινούς να αισθάνονται - και δικαίως - αδικημένοι από την EuroLeague Basketball μετά τα όσα έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες, όταν υποχρεώθηκαν να δώσουν αγώνες με μισή ομάδα για να μην τιμωρηθούν, χρειαζόταν κάποιος να δώσει ηρεμία. Σε έναν βαθμό τα κατάφερε. Δεν κατάφερε όμως και να αποτρέψει την ήττα-αποκλεισμό της ομάδας του.

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ

Στους έξι αγώνες που έχει αγωνιστεί στο φετινό EuroCup,ο Μάντζαρης μοιάζει να είναι - και είναι - καλύτερος από ποτέ. Χάρη και στην εξαιρετική του εμφάνιση έχει πλέον 7.2 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 7.5 ασίστ μέσο όρο με 41.2% στα τριποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής. Παράλληλα όμως είναι και κάτι ακόμα: Ο μοναδικός παίκτης στο φετινό EuroCup που έχει +5 πόντους, +5 ριμπάουντ και +5 ασίστ μέσο όρο.

Στα 30 του χρόνια πλέον, ο Μάντζαρης δείχνει ότι έχει βρει πλέον τον εαυτό του. Είναι σαφές ότι στον Προμηθέα αισθάνεται άνετα και πως αυτή η ελευθερία κινήσεων που του δόθηκε έχει εκτοξεύσει την ψυχολογία του. Η συνέχεια θα έχει πλέον πολύ ενδιαφέρον.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ EUROCUP STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ