Ο Έτορε Μεσίνα παρουσιάστηκε στο Μιλάνο και μίλησε για περίπου μία ώρα στα Μ.Μ.Ε. για τους στόχους της Αρμάνι, τους Σπερς και τον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ο Έτορε Μεσίνα επέστρεψε στην Αρμάνι για να αναγεννήσει μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα μεγάλα λόγια πάντως τα απέφυγε, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (19/6) στο Μιλάνο.

ADVERTISING

" Έπειτα από πέντε χρόνια στον ρόλο του ασίσταντ κόουτς του Γκρεγκ Πόποβιτς, ήθελα πραγματικά να γίνω πάλι πρώτος προπονητής. Δεν δεν θα δεχόμουν πάντως ποτέ τον ρόλο να είμαι μόνο ο πρώτος προπονητής στο Μιλάνο. Αποδέχτηκα την πρόταση επειδή μου προσφέρθηκε επίσης και η θέση του προέδρου των επιχειρήσεων μπάσκετ", είπε αρχικά ο Ιταλός προπονητής, που τόνισε ότι η Αρμάνι ακόμα δεν έχει βρει general manager.

" Ψάχνω τον Αρ Σι Μπιούφορντ (σ.σ. GM των Σπερς) μου, ώστε να κάνω ό,τι και ο Ποπ (σ.σ. Γκρεγκ Πόποβιτς): να κοουτσάρω. Έχουμε μιλήσει με κάποιους και περιμένω σύντομα μία απόφαση. Ήμουν αρκετά τυχερός να εργαστώ με τους κορυφαίους. Δίπλα στον Πόποβιτς έμαθα πώς να κρατάω πάντα την ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο", συνέχισε ο Μεσίνα, που είπε ότι η Αρμάνι σκοπεύει να προσθέσει και έναν Αμερικανό ασίσταντ κόουτς στο προπονητικό τιμ.

Για την απόφασή του να πάει στο ΝΒΑ, ο Μεσίνα είπε ότι " εκείνη την χρονική περίοδο ήθελα να εργαστώ δίπλα σε κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους και για έναν σπουδαίο οργανισμό. Εκεί μου γεννήθηκε η ιδέα ότι ίσως κάποια ημέρα γίνω πρώτος προπονητής. Έφτασα κοντά και αυτό θα με έκανε πολύ χαρούμενο. Δεν ισχύει ότι ήταν κακή εμπειρία και ότι ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Ήθελα να κοουτσάρω ξανά και παράλληλα να έχω την δυνατότητα να επιλέξω και να κατευθύνω το προσωπικό. Όταν γίνει αυτό, απλά θα κοουτσάρω".

ADVERTISING

Εφόσον ο Μεσίνα δεν καταφέρει να συνδυάσει αυτούς τους δύο ρόλους, είναι ξεκάθαρος: " Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά στο Μιλάνο, ίσως απολύσω τον Έτορε Μεσίνα και προσλάβω άλλον προπονητή". Ο Ιταλός προπονητής δεν θέλησε να αποκαλύψει τι έγινε μεταξύ των Σπερς και του Κοουάι Λέοναρντ (" είναι οικογενειακό θέμα"), ενώ οριοθέτησε και τους στόχους της Αρμάνι για την επόμενη σεζόν: " Θέλω να κατακτήσω το ιταλικό πρωτάθλημα και να φτάσουμε τα playoffs της EuroLeague".