ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Μπασκόνια: Ο Γκεντράιτις παίρνει από το χέρι τους Βάσκους

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρόκας Γκεντράιτις πήγε στην Μπασκόνια με στόχο να ανέβει επίπεδο. Αντ' αυτού, έχει εξελιχθεί ήδη σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας.

Ο Ρόκας Γκεντράιτις είχε δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής με την Άλμπα Βερολίνου. Φαινόταν έτοιμος να ανέβει επίπεδο. Την ίδια στιγμή που πολλές ομάδες απλώς τον... κοιτούσαν, η Μπασκόνια έσπευσε να τον αποκτήσει. Και αισθάνεται ήδη δικαιωμένη.

Ο Λιθουανός φόργουορντ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την σεζόν. Και αν αυτό ενδεχομένως να είχε περάσει στα... ψιλά μέχρι στιγμής επειδή η πρωταθλήτρια Ισπανίας δεν είναι τόσο συχνά στην επικαιρότητα όσο τη αναλογεί, σίγουρα έγινε σαφές μετά τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Γκεντράιτις έκανε – ξανά – εξαιρετικά την δουλειά του.

Έχοντας απέναντί του μία Μπαρτελόνα με γεμάτο ρόστερ αλλά και δύο σημαντικές απουσίες στις θέσεις των φόργουορντ (Μίροτιτς, Κλαβέρ), ο Γκεντράιτις ήταν για ακόμα ένα βράδυ καθοριστικός. Έπαιξε το παιχνίδι στο δικό του τέμπο, εκτέλεσε από την περιφέρεια και δημιούργησε για τον εαυτό του όταν χρειάστηκε και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 34 λεπτά συμμετοχής, στην νίκη της ομάδας του με 82-71. Αποστολή εξετελέσθη.

ΑΝΘΙΖΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ

Ο Γκεντράιτις είχε δείξει τι μπορεί να κάνει από την εποχή που αγωνιζόταν στην Ρίτας Βίλνιους. Έδειξε ακόμα περισσότερα την προηγούμενη διετία με την - εξαιρετική στο να βρίσκει "διαμάντια" εκεί που δεν ψάχνει κανείς - Άλμπα Βερολίνου υπό τις οδηγίες του – τρομερού στο να εξελίσει παίκτες – Αΐτο Ρενέσες. Στην Μπασκόνια δείχνει πλέον έτοιμος να εκτοξευτεί.

Με τους Βάσκους να έχουν επιλέξει για ακόμα μία σεζόν να έχουν ένα μικρό σε μέγεθος ρόστερ και σφιχτό ροτέισον, ο Γκεντράιτις έχει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο και έχει ανθίσει. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας τόσο στην EuroLeague (19.3 πόντοι, 4 ριμπάουντ και 2.3 κλεψίματα μέσο όρο με 47.4% στα τρίποντα σε 32 λεπτά συμμετοχής) όσο και στην ACB (16 πόντοι, 4.8 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο μέσο όρο με 39.5% στα τρίποντα σε 33 λεπτά συμμετοχής). Ο Λιθουανός φόργουορντ ανοίγει το γήπεδο για τους συμπαίκτες του με το εξαιρετικό του σουτ, τρέχει εξαιρετικά στο τρανζίσιον, βάζει την μπάλα στο παρκέ όποτε χρειαστεί, κάνει λίγο από όλα σε όλους τους τομείς. Είναι ο καταλύτης των Βάσκων.

Ο Γκεντράιτις δεν ήταν βέβαια πουθενά κρυμμένος. Έπειτα από μία τετραετία στο EuroCup (τρεις σεζόν με την Ρίτας Βίλνιους και μία με την Άλμπα) πέρυσι έδειξε με την γερμανική ομάδα τι μπορεί να κάνει σε επίπεδο EuroLeague. Κάποιες ομάδες δίστασαν. Η Μπασκόνια δεν το σκέφτηκε καθόλου. Και δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη από την επιλογή της.

TAGS ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ LIGA ENDESA EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ