EUROCUP

Μπράμος στο Sport24.gr: "Προτίμησα Βενετία από Παναθηναϊκό, ουδέν σχόλιο για Εθνική"

Μπράμος στο Sport24.gr: "Προτίμησα Βενετία από Παναθηναϊκό, ουδέν σχόλιο για Εθνική"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγο πριν το παιχνίδι της Βενέτσια στην Πάτρα, ο Μάικ Μπράμος μιλά στο Sport24.gr για τη ζωή στη Βενετία που αναδείχτηκε νικήτρια σε παλαιότερο δίλημμα του Παναθηναϊκού, ενώ επέλεξε να αφήσει την Εθνική "κλειδωμένη" στο προσωπικό του χρονοντούλαπο.

Η περίπτωση "Μάικ Μπράμος και Εθνική" μοιάζει πια με ξεθωριασμένο κεφάλαιο στα απόκρυφα βιβλία της, μέχρι η ιστορία να αποδείξει το αντίθετο, επιχειρώντας να το ξεσκονίσει. Για την ώρα πάντως, η ιστορία του Μάικ Μπράμου γράφεται στα γήπεδα της Ιταλίας και του EuroCup, ενώ η ζωή του κυλά ήρεμα και οικογενειακά στα κανάλια της Βενετίας.

Η ήττα από τους Κροάτες τον Σεπτέμβριο του 2013 που έκοψε άκομψα τον δρόμο της Εθνικής για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ μετά από 12 χρόνια, ήταν η τελευταία γαλανόλευκη εικόνα που έχουμε να θυμόμαστε από τον 32χρονο πλέον περιφερειακό. Τελευταίες κουβέντες γύρω από το όνομά του, αυτές του Γιώργου Καλαμπόκη, στο περιθώριο της αποτίμησης του αποτυχημένου Παγκοσμίου Κυπέλλου της Εθνικής στην Κίνα: " "Αρνήθηκε γιατί είχε ένα θέμα με τα πόδια του. Είπε ευχαρίστως ναι, αλλά όχι", ήταν τα λόγια ενός εκ των βοηθών του Θανάση Σκουρτόπουλου για την -νέα- απουσία του Μπράμου από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το περασμένο καλοκαίρι.

Μετά από δύο Ευρωμπάσκετ (2011 και 2013) και ένα Προολυμπιακό (2012) με τα γαλανόλευκα, δύο νταμπλ με τον Παναθηναϊκό (2013, 2014) και έναν σοβαρό τραυματισμό το καλοκαίρι του 2014 όταν του βγήκε ξινή η απόπειρα να δοκιμάσει την τύχη του σε εκείνο το Summer League με τους Χοκς, ο Μάικ Μπράμος δείχνει να έχει βρει στη Βενέτσια πολλά παραπάνω από το λιμάνι του: Θέση αρχηγού, δύο Πρωταθλήματα Ιταλίας από τα τέσσερα στην ιστορία του συλλόγου (2017, 2019), ένα FΙBA Europe Cup (2019), μία άνετη οικογενειακή ζωή στη Βενετία και απεριόριστο σεβασμό από συμπαίκτες, προπονητές, αντιπάλους και... δημοσιογράφους.

Μπράμος στο Sport24.gr: "Προτίμησα Βενετία από Παναθηναϊκό, ουδέν σχόλιο για Εθνική"

Το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας κατακτήσει το δεύτερο Πρωτάθλημα με την ομάδα του ανανέωσε το συμβόλαιό του κρατώντας την άγκυρα καρφωμένη στον πάτο της Βενετίας όπου και συνεχίζει για πέμπτη διαδοχική σεζόν: "Εδώ νιώθω ότι οι άνθρωποι με σέβονται ως ηγέτη και αρχηγό της ομάδας επειδή προσπαθώ πάρα πολύ σκληρά για αυτή. Προσπαθώ να παίζω όσο καλύτερα μπορώ σε κάθε παιχνίδι και να γίνομαι παράδειγμα με το παιχνίδι μου για κάθε συμπαίκτη μου. Με το παιχνίδι μου, όχι μιλώντας πολύ", λέει ο Μάικ Μπράμος στο Sport24.gr με τη λακωνικότητα να μετατρέπεται σε σιωπή όταν η κουβέντα πηγαίνει στην Εθνική.

Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ αρνήθηκε να απαντήσει σε κάθε ερώτηση που αφορούσε το παρόν ή το -οποιοδήποτε- μέλλον του στην Εθνική. Ο Ρικ Πιτίνο, το ενδεχόμενο να χτυπήσει το τηλέφωνό του ή να χτυπήσει ο ίδιος τη γαλανόλευκη πόρτα και ερωτήματα για το αν αυτό το κεφάλαιο έχει πλέον κλείσει για τον ίδιο βρήκαν τοίχο και βυθίστηκαν στη σιωπή. Καμία απάντηση, ουδέν σχόλιο από τον Έλληνα ομογενή, ούτε καν για το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού: "Δεν το παρακολούθησα ιδιαίτερα το Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι". Και να 'ταν μόνον αυτό...

"ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΑΛΛΑ..."

Η σχέση του Μπράμου με το παρελθόν του μοιάζει από τυπική ως κυνική. Με εξαίρεση τις συγκρίσεις, που γέρνουν ξεκάθαρα προς τον Μπράμο του 2020: "Η εμπειρία μου τώρα είναι πολύ μεγαλύτερη. Είμαι 32 ετών πλέον, το παιχνίδι είναι πιο αργό, μπορώ να διαβάσω καλύτερα τις καταστάσεις και να ανταποκριθώ πιο εύκολα".

Η σχέση... εξ αποστάσεως αποτυπώνεται στο παρόν του κι αυτό στοιβάζεται σε προτεραιότητες, με αφετηρία -τι άλλο;- τη Βενετία: "Δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα την πορεία του Παναθηναϊκού. Ειλικρινά δεν θέλω να βλέπω τόσο πολύ μπάσκετ στον ελεύθερό μου χρόνο. Υπήρχε ενδιαφέρον από την πλευρά του Παναθηναϊκού στο παρελθόν, αλλά εγώ και η οικογένειά μου είμαστε ευτυχισμένοι με την κατάσταση εδώ στη Βενετία, συνεπώς αποφάσισα να μείνω εδώ. Η ζωή είναι πολύ ωραία στη Βενετία. Έχω μία ευχάριστη, ήσυχη και άνετη καθημερινότητα με την οικογένειά μου και το απολαμβάνω. Μου αρέσει εδώ".

Η χρονιά πάντως για τη Βενέτσια μόνο ήρεμη δεν είναι, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την προάσπιση του τίτλου, η "άνεση" δεν εμπεριέχεται στην καθημερινότητα της ομάδας του στη Lega Basket. Βρίσκεται στην έβδομη θέση, εντός playoffs, αλλά εκτός της -σκληρής- πραγματικότητας που θα ήθελαν οι περσινοί Πρωταθλητές και στην οποία προσγειώθηκαν ανώμαλα στο πρώτο μισό της σεζόν: "Θεωρώ πως μετά από κάθε κατάκτηση τίτλου είναι πολύ δύσκολο την αμέσως επόμενη σεζόν να ανταποκριθείς αμέσως στις ανάγκες της διοργάνωσης και στις υψηλές απαιτήσεις που έχει δημιουργήσει η προηγούμενη. Είναι δύσκολο να ξεκινήσεις αμέσως καλά μία νέα σεζόν, παίζοντας στο επίπεδο που απαιτεί ο Πρωταθλητισμός. Είναι μία μακρά σεζόν και δουλεύουμε σκληρά με στόχο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στις κρίσιμες στιγμές της σεζόν", λέει ο αρχηγός της ιταλικής ομάδας που στο Πρωτάθλημα μετρά 18 συμμετοχές με 9,6 πόντους (41,8% στο τρίποντο), 2,7 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ ανά παιχνίδι.

Μπράμος στο Sport24.gr: "Προτίμησα Βενετία από Παναθηναϊκό, ουδέν σχόλιο για Εθνική"

Στο EuroCup, για το οποίο το βράδυ της Τρίτης (21/1, 19:15) η Βενέτσια αντιμετωπίζει τον Προμηθέα στην Πάτρα για την τρίτη αγωνιστική του Top-16, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Τόσο για τον ίδιο (11,9 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ ανά παιχνίδι σουτάροντας με 44,3% πίσω από τα 6,75μ.), όσο και για την ομάδα του, η οποία προκρίθηκε πρώτη από τον όμιλό της στη regular season (8-2) και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται, όπως κάθε πρωτάρης: "Αυτή είναι η πρώτη μας σεζόν στο EuroCup και παρά την πολύ καλή μας πορεία μέχρι στιγμής θα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και να συνεχίσουμε έτσι. Δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις ούτε και να μιλάω για το τι μπορεί να γίνει, αλλά θα θέλαμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται".

Όσο για το παιχνίδι με τον Προμηθέα, εδώ η φειδώ θυσιάζεται για τον σεβασμό στον αντίπαλο: "Θα είναι πολύ δύσκολο και σκληρό ματς για εμάς. Δεδομένα θα παίξουν με αυτοπεποίθηση στην έδρα τους και θα πρέπει να κοντράρουμε τη σκληράδα που έχουν ως ομάδα. Οι ελληνικές ομάδες παίζουν πιο σκληρά, πιο physical και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα είναι και αυτό το παιχνίδι από την πλευρά του Προμηθέα. Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, μία σημαντική αναμέτρηση και για τους δυο μας, ειδικά τώρα που μιλάμε για ένα πολύ κομβικό σημείο της διοργάνωσης".

Photo Credits: Umana Reyer Venezia, Eurokinissi

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ