FIBA WORLD CUP

Μπόγκουτ: Στο "μικροσκόπιο" της FIBA για το ξέσπασμα μετά τον χαμένο ημιτελικό

Μπόγκουτ: Στο "μικροσκόπιο" της FIBA για το ξέσπασμα μετά τον χαμένο ημιτελικό

Το ξέσπασμα και τα "γαλλικά" του Άντριου Μπόγκουτ μετά τον χαμένο ημιτελικό της Αυστραλίας απέναντι στην Ισπανία βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της FIBA.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε την Κυριακή (15/9) για παίκτες, προπονητές και φιλάθλους, όχι όμως για τη FIBA. Η παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για να εξετάσει το "ξέσπασμα" του Άντριου Μπόγκουτ μετά τον χαμένο ημιτελικό της Αυστραλίας απέναντι στην Ισπανία.

Ο σέντερ των "μπούμερς" ήταν έξαλλος με τη διαιτησία του αγώνα (Γκιγιέρμε Λοκατέλι, Τόλγκα Σαχίν και Ομάρ Μπερμούντεζ οι τρεις "γκρίζοι" του ημιτελικού), κάτι που φρόντισε να δείξει τόσο την στιγμή που δόθηκε φάουλ σε βάρος του με 8.7'' για το τέλος της κανονικής διάρκειας, όσο κι αφού προχωρούσε για τα αποδυτήρια -κι ενώ η Αυστραλία είχε ηττηθεί στη δεύτερη παράταση.

Το " όλοι ξέρουμε πού είναι τα κεντρικά γραφεία της FIBA, είναι μια γαμ*** ντροπή. Κλέφτες καρ*** είναι" που ακούστηκε να λέει ενώ περνούσε μπροστά από τους δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη αρκούσε για να βάλει τη FIBA στη διαδικασία να εξετάσει το συμβάν.

Ο Ανδρέας Ζαγκλής θέλησε σε πρώτο χρόνο να... μαζέψει το θέμα, με τις δηλώσεις που έκανε στην press conference που διοργάνωσε την ημέρα του τελικού, όταν είπε πως " καταλαβαίνουμε ότι βγαίνοντας από το παρκέ τα συναισθήματα είναι έντονα. Δεν θέλω να πω περισσότερα για τον Άντριου Μπόγκουτ, διότι υπάρχει ήδη μια διαδικασία για εκείνον".

Μοιάζει όμως βέβαιο ότι επίκειται τιμωρία για τον έμπειρο σέντερ των "μπούμερς". Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δεδομένου ότι σε ένα χρόνο η Αυστραλία θα δώσει το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Άντριου Μπόγκουτ δεν ήταν βέβαια ο μοναδικός που ξέφυγε μετά το παιχνίδι απέναντι στη "ρόχα" αφού κι ο Λουκ Λόνγκλεϊ (assistant coach της Αυστραλίας) χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για όσα έγιναν.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ