ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

"Μύλος" με το ταξίδι της Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα, λόγω του έξτρα τεστ κορονοϊού που ζήτησε η ΤΣΣΚΑ

"Μύλος" με το ταξίδι της Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα, λόγω του έξτρα τεστ κορονοϊού που ζήτησε η ΤΣΣΚΑ
FENERBAHCE BEKO ISTANBUL / TWITTER

"Μύλος" με το ταξίδι της Φενέρμπαχτσε για τα δύο πρώτα παιχνίδια των playoffs απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την τουρκική ομάδα να καταγγέλλει πως η ρωσική ομάδα απαίτησε να γίνουν έξτρα τεστ για κορονοϊό στη Μόσχα -κόντρα στα πρωτόκολλα της EuroLeague.

Μία μέρα πριν από το πρώτο παιχνίδι των playoffs ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε προέκυψε ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο έσπευσε να δημοσιοποιήσει η τουρκική ομάδα μέσω ανακοίνωσης.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε εξήγησε πως ενημερώθηκε από ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πως όλα τα μέλη της αποστολής είναι υποχρεωμένα να κάνουν ένα έξτρα τεστ για κορονοϊό με την άφιξη της αποστολής στη Μόσχα, κάτι που, όπως επισημαίνει η Φενέρμπαχτσε, δεν αποτελεί κομμάτι του πρωτοκόλλου της EuroLeague.

Θυμίζουμε πως η τουρκική ομάδα χτυπήθηκε έντονα από τον κορονοϊό, αφού τις τελευταίες ημέρες επτά μέλη της ομάδας (πέντε παίκτες και δύο άτομα του επιτελείου) βρέθηκαν θετικοί, με αποτέλεσμα ο Ιγκόρ Κοκόσκοβ να μην καθίσει στον πάγκο στα δύο πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής σειράς.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε:

"Παρά το γεγονός πως η ομάδα μας έκανε όλα τα προβλεπόμενα τεστ για κορονοϊό στη χώρα μας, σε απόλυτη συμφωνία με το πρωτόκολλο της EuroLeague, και έδωσε τα απαραίτητα έγγραφα, αξιωματούχοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μάς ενημέρωσαν πως ακριβώς μετά την άφιξη της αποστολής στη Ρωσία, θα έπρεπε όλοι να υποβληθούν σε νέα τεστ.

Κατόπιν έρευνας που έγινε από τον σύλλογο, μάθαμε ότι αυτό το γεγονός δεν έχει επαναληφθεί για καμία άλλη ομάδα της EuroLeague.

Επιπροσθέτως, οι άνθρωποι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενημέρωσαν πως σε περίπτωση που η ομάδα μας αρνηθεί να υποβληθεί σε τεστ, τότε δεν θα μας επιτραπεί να "μπούμε" στη Ρωσία σε περίπτωση που η σειρά οδηγηθεί σε πέμπτο αγώνα.

Μετά από σχετική ενημέρωση από την τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα, ενημερωθήκαμε επίσης ότι αυτό το αίτημα δεν έχει ξαναγίνει για καμία άλλη ομάδα και πως τη Δευτέρα 19 Απριλίου, η εθνική ομάδα χάντμπολ της Τουρκίας έφτασε στη Ρωσία, χωρίς να της ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Ο σύλλογος ενημέρωσε τους ανθρώπους της EuroLeague για όλα τα δεδομένα".

Photo Credits: Fenerhabce Beko Istanbul / Twitter

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ