EUROBASKET

Ντανίλοβιτς: "Ηλίθια η κόντρα της FIBA με την EuroLeague"

Ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
Ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου SPORT KLUB / YOUTUBE

Ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς χαρακτήρισε ηλίθια την κόντρα ανάμεσα σε FIBA και EuroLeauge, που δεν επιτρέπει σε όλους τους παίκτες να παίξουν για την εθνική ομάδα τους, στη διάρκεια των "παραθύρων".

Η Σερβία θα δώσει στο "παράθυρο" του Φεβρουαρίου δύο κρίσιμους αγώνες, με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση του EuroBasket 2022. Οι "όρλοβι" δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη την παρουσία στην τελική φάση, ψάχνοντας τη νίκη είτε με τη Γεωργία (19/2, 17:00) είτε με την Ελβετία (21/2, 14:00) για να πάρουν το εισιτήριο.

Στον δεύτερο αγώνα πάντως, η Σερβία θα έχει στη δωδεκάδα τόσο τον Μάρκο Γκούντουριτς όσο και τον Βασίλιε Μίτσιτς, οι οποίοι εξασφάλισαν σχετική άδεια από τις ομάδες τους για να ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε ηλίθια την κόντρα ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague, λόγω των κοινών ημερομηνιών στους αγώνες των "παραθύρων".

"Ο Μάρκο Γκούντουριτς και ο Βασίλιε Μίτσιτς θα παίξουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στον αγώνα με την Ελβετία. Δεν γίνεται να ενσωματωθούν νωρίτερα, λόγω της μακροχρόνιας ηλίθιας κόντρας ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague. Οι ομάδες τους έχουν αγώνες για την EuroLeague, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Είμαι σίγουρος πως όλες οι ομάδες θα έδιναν άδεια στους παίκτες να παίξουν για την εθνική ομάδα τους, αν δεν συνέπιπταν οι ημερομηνίες.

Οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις στην Αναντολού Εφές και τη Φενέρμπαχτσε έδωσαν άδεια στους δύο παίκτες και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Θα έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τη Φινλανδία. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την πρόκριση στην τελική φάση του EuroBasket" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ