ΤΟΥΡΚΙΑ

Φενέρμπαχτσε: Με "σκούπα" στα ημιτελικά του πρωταθλήματος

Φενέρμπαχτσε: Με "σκούπα" στα ημιτελικά του πρωταθλήματος
FENERBAHCE BEKO MEN'S BASKETBALL OFFICIAL TWITTER ACCOUNT

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε εκτός έδρας της Νταρουσάφακα (98-79), έκανε το 2-0 στη σειρά και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του τουρκικού πρωταθλήματος. Τρομερό ματς από τον Μελίχ Μαχμούτογλου, ο οποίος έβαλε 29 πόντους με 6 τρίποντα.

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρκικού πρωταθλήματος πήρε η Φενέρμπαχτσε, καθώς επικράτησε εκτός έδρας 98-79 της Νταρουσάφακα και έκανε το 2-0 στην σειρά μετά από την αγχωτική νίκη της προ δύο ημερών με 85-77, όταν η ομάδα του Ερνάκ επέστρεψε από το -8 στα 20" πριν από το φινάλε και πήγε να "κλέψει" το ματς στην παράταση.

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοβ δεν είχε στην διάθεσή του τον Αχμέτ Ντουβερίογλου ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Από την άλλη, ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς επέστρεψε από τον τραυματισμό του και πέτυχε μάλιστα 10 πόντους.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Μελίχ Μαχμούτογλου με 29 πόντους από 5/5 δίποντα, 6/9 τρίποντα, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Νάντο Ντε Κολό με 26 πόντους από 4/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 9/9 βολές.

Όσο για τους ηττημένους, ο Τζαρμάρ Ότι Γκιουλεί σκόραρε 19 πόντους, από 5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν κάπως ρηχά στο παρκέ, με τη Φενέρ να το εκμεταλλεύεται όσο μπορεί και να παίρνει μία μικρή διαφορά της τάξεως των επτά πόντων, λίγο πριν ηχήσει η κόρνα του πρώτου μέρους.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, όπου με ηγέτη τους Μελίχ Μαχμούτογλου και Νάντο Ντε Κολό, κατάφεραν να ανεβάσουν σε διψήφιο αριθμό την διαφορά και να φύγουν με το διπλό και την πρόκριση στην ημιτελική φάση του τουρκικού πρωταθλήματος.

Η Φενέρ λοιπόν, θα περιμένει να μάθει την αντίπαλό της, καθώς λίγο νωρίτερα σήμερα Σάββατο (15/5) η Τουρκ Τέλεκομ επικράτησε της Καρσίγιακα 76-70, με αποτέλεσμα να η σειρά να πάει στο 1-1 (στον πρώτο αγώνα είχε κερδίσει η Καρσίγιακα με 82-79) και να οδηγηθεί και σε τρίτο παιχνίδι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-26, 46-53, 70-76, 79-98

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Κοκόσκοβ): Γκούντουριτς 9, Μαχμούτογλου 29 (5/5 δίποντα, 6/9 τρίποντα), Ντε Κολό 26 (4/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 9/9 βολές, 4 ασίστ, 5 λάθη), Μπάρτελ 12, Βέσελι 1, Μπιμπέροβιτς 10 (4/8 σουτ), Ονάν, Πιέρε 8, Σιπάχι 3, Καντάν, Ντίξον

Photo Credits: Fenerbahçe Beko Men's Basketball Official Twitter Account

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ