EUROCUP

Ο Άλαν Γουίλιαμς της Κουμπάν τα έχει διαλύσει όλα

Ο Άλαν Γουίλιαμς σε αγώνα Λοκομοτίβ Κουμπάν - Ζιέλονα Γκόρα την σεζόν 2020/21
Ο Άλαν Γουίλιαμς σε αγώνα Λοκομοτίβ Κουμπάν - Ζιέλονα Γκόρα VTB LEAGUE OFFICIAL SITE

Ένας νέος Άλαν Γουίλιαμς έχει κάνει την εμφάνισή του στην δεύτερη χρονιά του στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, όντας ο πιο παραγωγικός σέντερ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Η έκρηξή του πάντως έχει εξήγηση.

Ο Άλαν Γουίλιαμς είχες χθες (4/11) άλλη μία μέρα στην δουλειά για την Λοκομοτίβ Κουμπάν, στην νίκη με 114-94 μέσα στην έδρα της Αντβέρπ για την 6η αγωνιστική του EuroCup. Αυτή η μέρα θα μπορούσε να είναι βραδιά καριέρας για οποιονδήποτε άλλο.

Με τους ψηλούς της βελγικής ομάδας να μην μπορούν να βρουν αντίδοτο για αυτόν, ο Γουίλαμς τα διέλυσε όλα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 27 πόντους με 12/20 δίποντα, 3/5 βολές, 17 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κόψιμο σε 29 λεπτά συμμετοχής. Η επίδοσή του σίγουρα τραβάει την προσοχή. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι – πράγματι – έμοιαζε με άλλη μία μέρα στην δουλειά για αυτόν την φετινή σεζόν.

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Στην δεύτερη χρονιά του στην Ευρώπη για χάρη της Κουμπάν, ο Γουίλιαμς έχει πραγματικά εκτοξευτεί, αφού έχει 22.8 πόντους, 13.2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1.4 κοψίματα μέσο όρο σε 36 λεπτά συμμετοχής στην VTB League και 15.8 πόντους, 12.7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο μέσο όρο σε 26 λεπτά συμμετοχής στο EuroCup.

Για να καταλάβει κάποιος την διαφορά, ιδού οι περσινοί του μέσοι όροι: 11.2 πόντοι, 10.1 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 1.1 κοψίματα σε 24 λεπτά συμμετοχής στην VTB League και 9.4 πόντοι, 9.4 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής στο EuroCup. Δεν είναι κακοί οι αριθμοί του. Τουναντίον ήταν εξαιρετικοί, για αυτό και συμπεριλήφθηκε στην λίστα του Sport24.gr με τους 50 πάικτες που ξεχώρισαν στην Ευρώπη στις εκτός EuroLeague ομάδες. Το θέμα ωστόσο είναι τι άλλαξε πλέον;

ΑΝΘΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

Ο φετινός Άλαν Γουίλιαμς δεν έχει αλλάξει ως παίκτης σε σχέση με τον περσινό. Έχει αλλάξει όμως κάτι πολύ βασικό: Η φιλοσοφία της Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, χτίζοντας μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας της στα δικά του δυνατά σημεία και δει την ικανότητά του στο Πικ εν Ρολ.

Στην Λοκομοτίβ της σεζόν 2019/20 ο Γουίλιαμς έπαιρνε σχεδόν... ό,τι περίσσευε στην επίθεση της ομάδας, από την τριάδα των Τζόνι Ο'Μπράιαντ, Σαμ Ντέκερ και Γουίλ Κάμινγκς. Η αποχώρηση όμως των δύο πρώτων – και ειδικά του Ο'Μπράιαντ λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν για τον Ερυθρό Αστέρα – και η αντικατάτασή τους με παίκτες που είναι λιγότερο προικισμένοι επιθετικά (Χέρβεϊ, Λιντς), άλλαξε και τον επιθετικό προσανατολισμό της Λοκομοτίβ, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τον δυναμικό σέντερ.

Με τους Ρώσους να παίζουν σε γρήγορο τέμπο και να ξεκινούν πολλά plays με τον Γουίλιαμς να παίζει Πικ εν Ρολ με τον Μάντας Καλνιέτις, ο Αμερικανός είναι πολύ συχνά αποδέκτης των ασίστ του Λιθουανού, ο οποίος έχει 11.8 ασίστ μέσο όρο στην VTB League και 8 στο EuroCup, ενώ χθες μοίρασε 15! Καπως έτσι, η ζωή του γίνεται σαφώς πιο απλή, κάτι που εξηγεί την εκτόξευσή του. Το θέμα βέβαια πλέον είναι κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς.

Στην πραγματικότητα βέβαια, ο Γουίλιαμς έχει αποδείξει εδώ και χρόνια, από όταν αγωνιζόταν στο ΝΒΑ ακόμα για την ακρίβεια, ότι μπορεί να είναι πολύ παραγωγικός αν μία ομάδα τον εκμεταλλευτεί σωστά. Είναι ένας ψηλός που ξέρει να παίζει εξαιρετικά το Πικ εν Ρολ και παράλληλα ένας από τους καλύτερους επιθετικούς ριμπάουντερ στην Ευρώπη, αν όχι ο καλύτερος. Η Λοκομοτίβ του έδωσε φέτος την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει σε μεγαλύτερο ρόλο. Και αυτός τα έχει διαλύσει όλα. Αν συνεχίσει έτσι, τότε λογικά σύντομα θα βρεθεί σε ομάδα της EuroLeague.

TAGS EUROCUP VTB LEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ