NBA

Ο Άνταμ Σίλβερ προανήγγειλε την απουσία των NBAers από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Άνταμ Σίλβερ στη "φούσκα" του ΝΒΑ στο Ορλάντο
AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Άνταμ Σίλβερ εξήγησε πως δεν είναι απολύτως εφικτό να διακοπεί η επόμενη σεζόν προκειμένου οι NBAers να δώσουν το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η φετινή αγωνιστική περίοδος οδεύει προς το φινάλε της, πλην όμως ουδείς γνωρίζει πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η επόμενη. Οι προβλέψεις που κάνουν οι άνθρωποι του ΝΒΑ κάνουν λόγο για τον Ιανουάριο του 2021, όπερ και σημαίνει πως η σεζόν θα τραβήξει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του επόμενου καλοκαιριού.

Τι θα συμβεί όμως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Σε ένα τέτοιο σενάριο μοιάζει σαφές πως οι αγώνες της post season του ΝΒΑ θα συμπίπτουν με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, δίχως ο Άνταμ Σίλβερ να μοιάζει διατεθειμένος να βάλει μία άνω τελεία στον "μαγικό κόσμο" για να πάνε οι παίκτες στις εθνικές ομάδες.

Στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο NBA TV, ο Κομισάριος εξήγησε πως "θα το σκεφτούμε ως επιλογή (σ.σ.: τη διακοπή της σεζόν). Πιστεύω όμως ότι δεν είναι πολύ πιθανό ως σενάριο, να σταματήσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν ξεκινήσει αργά η επόμενη σεζόν. Κι αυτό γιατί δεν είναι απλό να σταματήσουμε τους αγώνες, δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό, κι οι παίκτες να πάνε στο Τόκιο. Όλη η διαδικασία απαιτεί τη διεξαγωγή των training camp και στη συνέχεια κάποιο εύλογο διάστημα ξεκούρασης για τους παίκτες".

Στην ουσία δηλαδή, είπε με τον... τρόπο του ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα και να αποτελέσει μέρος της σεζόν. Ουδείς άλλωστε θέλει να δει (και) την επόμενη σεζόν να τραβάει μέχρι τον Οκτώβριο και να συμπαρασύρει το 2021/22.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ