FIBA

Ο απολογισμός της FIBA από τις 15 "φούσκες" σε κάθε γωνιά της Γης

Ο Γιάννης Αθηναίου πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας επί της Βουλγαρίας
Ο Γιάννης Αθηναίου πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας επί της Βουλγαρίας FIBA

Εννέα χιλιάδες PCR τεστ κορονοϊού έγιναν για τη διεξαγωγή των 78 αναμετρήσεων της FIBA σε διάστημα έξι ημερών, με 70 εθνικές ομάδες και 870 αθλητές να απολαμβάνουν την άριστη διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Τα "παράθυρα" του Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία για την FIBA, που ενημέρωσε το απόγευμα της Τετάρτης (2/12) για τους πραγματικά εντυπωσιακούς αριθμούς που προέκυψαν από την τιτάνια προσπάθειά της τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, στις 15 "φούσκες" που στήθηκαν σε κάθε γωνιά της Γης, συμμετείχαν 70 εθνικές ομάδες και συνολικά 870 αθλητές. Σε διάστημα μόλις έξι ημερών πραγματοποιήθηκαν 78 αναμετρήσεις, περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες τεστ (PCR) κορονοϊού για την ασφάλεια των αποστολών, ενώ είχαν ήδη γίνει ακόμη πέντε χιλιάδες έλεγχοι πριν εκείνες αναχωρήσουν από τις χώρες τους ή μπουν στη "φούσκα" που διοργανώθηκε για κάποιες εντός συνόρων.

Στην προετοιμασία για την ορθή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και των προτοκόλλων έγιναν 18 διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), με τη συμμετοχή 400 ανθρώπων που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Οι "φούσκες" αφορούσαν αγώνες για τα προκριματικά του Eurobasket 2022, του Afrobasket 2021, του Asia Cup 2021, του Americup 2022.

Ο απολογισμός της FIBA από τις 15 "φούσκες" σε κάθε γωνιά της Γης
TAGS FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ