ΛΑΥΡΙΟ

Ο δρόμος της ωρίμανσης και η δικαίωση του Μουράτου

Ο Βασίλης Μουράτος με την φανέλα του Λαυρίου
Ο Βασίλης Μουράτος με την φανέλα του Λαυρίου EUROKINISSI

Η (νέα) εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, το μεγάλο καλάθι στο φινάλε του αγώνα και η κλήση στην Εθνική Ανδρών επιβεβαίωσαν, ξανά, ότι ο Βασίλης Μουράτος έχει ανέβει επίπεδο.

Το Λαύριο συνεχίζει να ονειρεύεται. Και ο Βασίλης Μουράτος να επιβεβαιώνει παιχνίδι με το παιχνίδι ότι μαζί με την ομάδα της Λαυρεωτικής ανεβαίνει και αυτός, με την απόλυτη δικαίωση να έρχεται με την κλήση του στην Εθνική Ανδρών.

Σε ένα ματς-θρίλερ, σε ένα παιχνίδι που το Λαύριο σημείωσε την – με βάση το διακύβευμα του αγώνα – μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του επικρατώντας της ΑΕΚ με 90-85 για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών, ο Βασίλης Μουράτος ήταν – ξανά – στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Βασικά, ήταν πολλά περισσότερα: Εκ των ηγετών της ομάδας του, σε μία ακόμα επιβεβαίωση ότι έχει ανέβει επίπεδο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 19 πόντους, όντας δεύτερος σκόρερ του Λαυρίου πίσω από τον Άλφα Ντιαλό (23 πόντοι).

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, ο 23χρονος γκαρντ ήταν αυτός που κράτησε το Λαύριο στο παιχνίδι στις τρεις πρώτες περιόδους, σημειώνοντας 16 από τους 19 πόντους του σε αυτό το διάστημα, όντας εκ των κύριων υπεύθυνων για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά ασφαλείας. Και μπορεί το πέρασμά του στον πάγκο στην τέταρτη περίοδο να συνδυάστηκε με την τελική αντεπίθεση του Λαυρίου στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ωστόσο την παράταση ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες μίλησε όταν έπρεπε.

Με το σκορ στο 83-85 για την ΑΕΚ στην παράταση, ο Μουράτος πήρε την μπάλα με τις αλλαγές να φέρνουν τον πολύπειρο Μάρκους Σλότερ μπροστά του, ο οποίος, εμφανώς διαβασμένος, τον έστειλε στο αριστερό του χέρι, αφού είναι γνωστό ότι ο γκαρντ του Λαυρίου προτιμάει τον δεξιό διάδρομο. Ο Μουράτος όμως δεν δίστασε. Πήρε τον αριστερό διάδρομο, απορρόφησε την επαφή και σημείωσε καλάθι και φάουλ, κάνοντας το σκορ 86-85, στο σημαντικότερο καλάθι του αγώνα (στο 6:08 του VIDEO).

Το παιχνίδι βέβαια δεν τελείωσε εκεί. Δύο φάσεις αργότερα ο Μουράτος αστόχησε σε τρίποντο που θα μπορούσε να “κλειδώσει” την νίκη του Λαυρίου και ακολούθως ήταν αυτός που μάρκαρε τον Μέικον στην επόμενη επίθεση της ΑΕΚ, στέλνοντάς τον αριστερά και υποχρεώνοντας τον σε πάσα, με τον Ζήση να αστοχεί σε τρίποντο. Πολλά θα μπορούσαν να έχουν κυλήσει διαφορετικά, ίσως το Λαύριο να έχανε. Αυτό δεν θα άλλαζε όμως ό,τι έγινε νωρίτερα.

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΙΕΣΗΣ

Σε ένα παιχνίδι που πήγαινε πόντο-πόντο και κάθε φάση είχε την σημασία της, ο νεαρός γκαρντ ήταν αυτός που πήρε τις δύο σημαντικότερες επιθέσεις του Λαυρίου. Στην πρώτη ευστόχησε, στην δεύτερη αστόχησε. Περισσότερο όμως και από το αποτέλεσμα, αυτό που φάνηκε – για ακόμα μία φορά φέτος – είναι ότι στα 23 του χρόνια ο Μουράτος απολαμβάνει να αγωνίζεται σε συνθήκες πίεσης, ανθίζοντας στο Λαύριο. Και αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος τόσο για τον ίδιο, όσο και για το Λαύριο.

Η σεζόν έχει δρόμο ακόμα. Το Λαύριο και ο Μουράτος έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται. Μεγαλώνουν μαζί, αλλάζουν επίπεδο μαζί. Το πού θα φτάσουν φέτος δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Το σίγουρο είναι πως το τέλος αυτού του ταξιδιού θα τους βρει να έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά. Μαζί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΑΥΡΙΟ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ