ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο Γκαρούμπα βάζει δύσκολα στον Σκαριόλο για το ρόστερ της Ισπανίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στη διάρκεια συνέντευξης
Ο Ουσμάν Γκαρούμπα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στη διάρκεια συνέντευξης EUROLEAGUE TV

Η έκρηξη του Γκαρούμπα δημιούργησε ξαφνικά έναν πονοκέφαλο στον Σέρτζιο Σκαριόλο, αφού ο ψηλός της Ρεάλ θέτει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, απειλώντας τους βετεράνους της ομάδας.

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα έχει τρελάνει κόσμο με τις εμφανίσεις του στην σειρά της Ρεάλ με την Αναντολού Εφές. Παράλληλα όμως ίσως κάνει κάτι ακόμα: Να φέρει τα πάνω-κάτω στο ρόστερ της Ισπανίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας.

Όπως επισήμανε η "Marca", η αγωνιστική έκρηξη του 19χρονου φόργουορντ/σέντερ είναι λογικό να μην έχει περάσει απαρατήρητη από τον εκλέκτορας των Ισπανών, Σέρτζιο Σκαριόλο. Δεδομένου λοιπόν ότι ο Γκαρούμπα έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο και έχει στοιχεία που δεν έχουν οι άλλοι ψηλοί της Ισπανίας, ο ανταγωνισμός για μία θέση στο ρόστερ ξαφνικά μεγάλωσε.

Μέχρι στιγμής ο Σκαριόλο είχε στο μυαλό του ότι θα έπρεπε να φτιάξει μία γραμμή ψηλών με τουλάχιστον τέσσερις εκ των Μαρκ Γκασόλ, Πάου Γκασόλ, Γουίλι Ερνανγκόμεθ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Βίκτορ Κλαβέρ και Πιέρ Οριόλα και έναν εκ των Νίκολα Μίροτιτς ή Σερτζ Ιμπάκα για την θέση του νατουραλιζέ.

Βασικά, δεδομένου ότι ο Ιμπάκα τα τελευταία χρόνια δεν δείχνει "ζεστός" με το θέμα της Ισπανίας, η πεντάδα ψηλών των αδελφών Γκασόλ μαζί με τα αδέλφια Ερνανγκόμεθ, συν τον Μίροτιτς έμοιαζε να "κλειδώνει", με τον Κλαβέρ ενδεχομένως να είχε τον ρόλο του μπαλαντέρ ως combo φόργουορντ για να κλείσει την 6αδα της frontline. Όλα αυτά τα σχέδια όμως τώρα ενδέχεται να πάνε περίπατο τώρα λόγω της έκρηξης του Γκαρούμπα.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι την ώρα της προεπιλογής και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Δεν είναι καλά-καλά σίγουρο για παράδειγμα ότι ο Μίροτιτς θα θελήσει να αγωνιστεί με την Ισπανία ή αν ο Γκαρούμπα θα μπορέσει να ενισχύει τους Ισπανούς, αφού ενδεχομένως η ομάδα που θα τον επιλέξει στο ΝΒΑ Draft να μην τον αφήσει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την δεδομένη στιγμή βέβαια, φαίνεται ότι ξαφνικά ο Σκαριόλο έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο μπροστά του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία έχει κληρωθεί στον 3ο όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, μαζί με την Αργεντινή, την Ιαπωνία και την ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση στο προολυμπιακό τουρνουά του Κάουνας (μία εκ των Λιθουανία, Νότια Κορέα, Βενεζουέλα, Πολωνία, Σλοβενία ή Ανγκόλα).

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ