ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ο Κολοσσός θέλει τον Τάι Λόσον και ποντάρει στις κλειστές πόρτες

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ Τάι Λόσον σε αγώνα των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς
Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ Τάι Λόσον σε αγώνα των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς AP PHOTOS

Οι πόρτες του ΝΒΑ και της Κινεζικής Λίγκας έκλεισαν για τον Τάι Λόσον, με τον Κολοσσό να προσπαθεί να πείσει τον άλλοτε σούπερ σκόρερ των Ντένβερ Νάγγετς να μετακομίσει στη Ρόδο.

Μπασκετμπολίστας που σε τέσσερις σεζόν (2011 έως 2015) είχε 16.4 πόντους από 48.4% στο δίποντο, 35.8% στο τρίποντο, 77.3% στις βολές, 3.2 ριμπάουντ και 8 ασίστ ανά 35.1 λεπτά συμμετοχής σε 271 αγώνες στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Ντένβερ Νάγγετς, δεν είναι τυχαίος.

Ο Τάι Λόσον (33, 1μ.80) υπήρξε ένας εξαιρετικός πόιντ γκαρντ, ωστόσο είχε κάποιες κακές επιλογές, είδε τις πόρτες του ΝΒΑ και της Κινεζικής Λίγκας να κλείνουν για πάντα και γι' αυτό ο Κολοσσός προσπαθεί να τον πείσει να μετακομίσει στη Ρόδο για να αρχίσει και να τελειώσει εκεί τη σεζόν 2020/21.

Οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τις συγκυρίες, ωστόσο οι απαιτήσεις του Αμερικανού κρίνονται αν μη τι άλλο υπερβολικές για τα δεδομένα της εποχής, για τα δεδομένα της ελληνικής λίγκας, γενικώς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Πρόσφατα ο Λόσον αποβλήθηκε δια βίου από την CBA, εξαιτίας ανάρμοστης συμπεριφοράς και υποτιμητικών σχολίων που έκανε στους λογαριασμούς του στα social media. Οι Στάρτζεονς της Φουτζιάν τον αποδέσμευσαν και έτσι ολοκληρώθηκε η θητεία του στην Κίνα, στην οποία βρισκόταν από το 2017 με ένα μικρό διάλειμμα για ένα πέρασμα από τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς το 2018.

Στο ΝΒΑ ο Λόσον έπαιξε στους Νάγγετς, τους Ρόκετς, τους Πέισερς, τους Κινγκς και τους Γουίζαρντς, ενώ το 2011 ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ζάλγκιρις Κάουνας του Ηλία Ζούρου, ενώ το βιογραφικό του είναι εξίσου πλούσιο από παραβάσεις και συλλήψεις για κάθε λογής αιτίες.

Ο βραχύσωμος γκαρντ έχει 12.7 πόντους από 49.3% στο δίποντο, 35.9% στο τρίποντο και 77% στις βολές, 2.7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 29.2 λεπτά συμμετοχής σε 551 αγώνες κανονικών περιόδων του ΝΒΑ, με σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του τα 10/11 τρίποντα που έβαλε σε αγώνα Νάγγετς - Τίμπεργουλβς τον Απρίλιο του 2011.

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ