ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Λούντζης πήρε από το χέρι τον Προμηθέα κόντρα στο Περιστέρι

Ο Λούντζης σε στιγμιότυπο από το παιχνίδι του Προμηθέα με το Περιστέρι
Ο Λούντζης σε στιγμιότυπο από το παιχνίδι του Προμηθέα με το Περιστέρι EUROKINISSI

Το SPORT 24 αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout την εμφάνιση του Μιχάλη Λούντζη στην νίκη του Προμηθέα στο Περιστέρι. Το ρεκόρ καριέρας, το γήπεδο του Περιστερίου που του ταιριάζει και το εξαιρετικό Shot Chart του.

Ο Προμηθέας ήταν με την πλάτη στον τοίχο στο Περιστέρι στο Game 2 της σειράς. Αν έχανε, τότε η σεζόν τελείωνε (πολύ) νωρίτερα από ότι θα ήθελε. Ήταν ένας αγώνας δίχως αύριο. Και αποδείχθηκε ότι ήταν ένα παιχνίδι που θα έλαμπε το άστρο του Μιχάλη Λούντζη (23 χρονών, 1.98 μέτρα).

Με τους Πατρινούς να παίζουν όλη την σεζόν τους σε αυτό τον αγώνα, ο διεθνής γκαρντ ήταν μαζί με τον Τζέριαν Γκραντ οι μπροστάρηδες της ομάδας τους στην νίκη με 79-90 επί του Περιστερίου, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την σειρά. Ο Αμερικανός είχε 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 11 ασίστ σε 39 λεπτά συμμετοχής. Ο Λούντζης πρόσθεσε 21 πόντους (ρεκόρ καριέρας στην Stoiximan Basket League), με 8/15 σουτ (7/9 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 34 λεπτά συμμετοχής. Το βασικό όμως ήταν μίλησε όταν έπρεπε: Με την μπάλα να ζυγίζει τόνους.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΕ

Κάθε καλάθι, κάθε πόντος έχει την δική του σημασία σε ένα παιχνίδι που πηγαίνει πόντο-πόντο. Είναι όμως όσα γίνονται στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα που κάνουν την διαφορά. Που δείχνουν πολλά για τον χαρακτήρα ενός παίκτη. Στον αγώνα με το Περιστέρι, ο Λούντζης φρόντισε να δείξει ξανά ότι δεν φοβάται στα δύσκολα, κάνοντας την διαφορά για τον Προμηθέα.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, από την στιγμή που το σκορ ήταν 74-74 κι έπειτα δηλαδή, ο Λούντζης έδωσε μία ασίστ στον Δημήτρη Αγραβάνη για το 74-76, ευστόχησε σε σουτ από τα 4 μέτρα για το 77-81,στην επόμενη φάση έβαλε το σημαντικότερο τρίποντο του αγώνα για το 79-84, μετά ευστόχησε σε δύο βολές για το 79-88 και στο τέλος – για κερασάκι στην τούρτα – έκανε τάπα στον Χρήστο Σαλούστρο με το σκορ στο 79-89. Κοινώς, το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα είχε 7 πόντους, 1 ασίστ και 1 κόψιμο. Το δε Shot Chart του μπορεί να έχει ως ψεγάδι τα 1/6 τρίποντα, αλλά πέρα από αυτό δείχνει ότι σίγουρα ήξερε πού να χτυπήσει:

Το Shot Chart του Λούντζη κόντρα στο Περιστέρι
Το Shot Chart του Λούντζη κόντρα στο Περιστέρι INSTAT SCOUT

Το Shot Chart του Μιχάλη Λούντζη κόντρα στο Περιστέρι (Πηγή: InStat Scout)

Ο Λούντζης άλλαξε τις ισορροπίες στο τέλος. Ίσως όχι όπως στις 23 Ιανουαρίου στον αγώνα του Προμηθέα με το Λαύριο όταν για 158 δευτερόλεπτα έξυσε το ταβάνι του και τα διέλυσε όλα. Αλλά σίγουρα έδειξε για ακόμα μία φορά ότι στα κρίσιμα σημεία δεν φοβάται να βγει μπροστά. Όπως αυτό είχε κάνει, στο ίδιο γήπεδο, στο Super Cup στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν είχε εκτελέσει με 21 πόντους την ΑΕΚ, ξυπνώντας μνήμες από την εποχή που χαρακτηριζόταν “υβρίδιο Διαμαντίδη” όταν τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός σε ηλικία 16 ετών το 2014.

ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Στην πρακτικά πρώτη γεμάτη σεζόν του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη χιαστού) την σεζόν 2018/19 (αφού την περσινή περίοδο αγωνίστηκε μόλις σε 8 παιχνίδια με το Λαύριο), ο Λούντζης έχει δείξει στιγμές ωριμότητας, αλλά και αστάθειας, κάτι που μοιάζει λογικό. Αριθμώντας 7.1 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής στην Stoiximan Basket League και έχοντας έναν μεγάλο ρόλο στον Προμηθέα, δείχνει ότι πάτησε καλά στα πόδια του.

Τα προσόντα του Λούντζη δεν δέχονται αμφισβήτηση. Είναι ένας γκαρντ με σπουδαίο μέγεθος (1.98 μέτρα), καλό επίπεδο αθλητικότητας, δυνατότητα να διαβάζει καλά το παιχνίδι και ικανότητα να μαρκάρει εξίσου αποτελεσματικά και τις τρεις θέσεις στην περιφέρεια. Την ίδια στιγμή παραμένει ωστόσο ασταθής σουτέρ, ενώ έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Αμφότερα είναι πράγματα που μπορεί να δουλέψει και να βελτιωθεί. Αν το κάνει, τότε είναι δεδομένο ότι θα ανέβει επίπεδο. Και το ελληνικό μπάσκετ θα έχει κερδίσει έναν παίκτη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ