ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν η Dream Team κατέκτησε το χρυσό στην Βαρκελώνη

Όταν η Dream Team κατέκτησε το χρυσό στην Βαρκελώνη

Πέρασαν 25 χρόνια από την εμφάνιση της κορυφαίας ομάδας μπάσκετ όλων των εποχών, της Dream Team που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης (VIDEO).

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, για πρώτη φορά στην ιστορία, δόθηκε στις ΗΠΑ η δυνατότητα να αγωνιστεί σε διοργάνωση με τους επαγγελματίες παίκτες της από το ΝΒΑ, καθώς μέχρι τότε λάμβαναν μέρος μόνο οι αθλητές από το Κολέγιο. Αποτέλεσμα; Να μαζέψουν την αφρόκρεμα τους που ξεχείλιζε από ταλέντο, τους κορυφαίους αθλητές τους που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα τους, δημιουργώντας την τρομερή Dream Team: την καλύτερη ομάδα μπάσκετ όλων των εποχών.

Η ομάδα-όνειρο

Όταν η Dream Team κατέκτησε το χρυσό στην Βαρκελώνη

Το ιστορικό γεγονός προκάλεσε πάταγο, καθώς εκατομμύρια φίλαθλοι ανά τον κόσμο περίμεναν να δουν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες την εκπληκτική Dream Team. Η λατρεία του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που όπως έχει δηλώσει ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ήταν σοκαρισμένος που στήνονταν χιλιάδες άτομα έξω από το ξενοδοχείο της ομάδας στην Βαρκελώνη, περιμένοντας με τις ώρες ώστε απλά να δουν έναν παίκτη να περπατά μπροστά τους για λίγα δευτερόλεπτα.

Πήρε το χρυσό αήττητη και με μέσο όρο διαφορά 44 πόντων

Όταν η Dream Team κατέκτησε το χρυσό στην Βαρκελώνη

"Θέλαμε να παίξουμε άνδρες απέναντι σε άνδρες. Αυτό ήταν το δίκαιο. Γιατί πριν έπαιζαν νεαρά παιδιά από τα Κολέγια μας, απέναντι σε επαγγελματίες", σχολίαζαν μεταξύ άλλων οι παίκτες εκείνης Dream-Team.

H παρουσία εκείνης της ομάδας δεν ήταν το highlight των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης. Αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές στα χρονικά της διοργάνωσης. Πέρασαν 25 χρόνια από τότε. Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, ήταν ο πιο δημοφιλής παίκτης της ομάδας, αλλά ο MVP εκείνης της Dream Team ήταν ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο οποίος απόλαυσε όσο κανείς άλλος την συμμετοχή του σε εκείνους τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της Team USA με 18 πόντους μέσο όρο, μαζεύοντας και 4.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Όταν προσπάθησαν να πείσουν τον Τζόρνταν να αγωνιστεί στην Dream Team

Όταν η Dream Team κατέκτησε το χρυσό στην Βαρκελώνη

"Είχε τελειώσει η σεζόν, ήταν πρωταθλητής στο ΝΒΑ για δεύτερη σερί χρονιά, ήταν ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και απολάμβανε τις διακοπές του παίζοντας γκολφ, ύστερα από μία εξαντλητική σεζόν. Αναρωτιόμασταν πως θα τον πείσουμε να έρθει να αγωνιστεί.

Του είπαμε πως αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε είναι σημαντικότερο και από τους τελικούς του ΝΒΑ και σε χρειαζόμαστε. Τότε μας ρώτησε ποιος ακόμη θα παίξει σε αυτή την ομάδα, τονίζοντας μας πως δεν θα έρθει να παίξει μόνος του. Ήθελε μαζί του να έχει την ελίτ. Του είπαμε θα παίξουν οι καλύτεροι παίκτες και κάναμε τις επόμενες κινήσεις μας, καλώντας τον Μάτζικ και τον Μπερντ. Δεν είπε εξαρχής το "ναι" ο Τζόρνταν, περίμενε να δει αν θα έρθουν και οι άλλοι . Και όταν είδε πως έρχονται οι καλύτεροι μας παίκτες, τότε είπε και εκείνος το "ναι"", σχολίασαν στο αφιερωματικό VIDEO για την υπερομάδα του 1992, όπως θα δείτε στο παρακάτω ντοκιμαντέρ.

Παρακολουθήστε το αφιερωματικό ντοκιμαντέρ για την Dream Team του 1992:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ