FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Φουρνιέ εξήγησε γιατί είχε... μούτρα στην απονομή

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ / ΚΙΝΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2019 / ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ / ΓΑΛΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOR EDITORIAL USE ONLY / XINHUA NEWS AGENCY)
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ / ΚΙΝΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2019 / ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ / ΓΑΛΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOR EDITORIAL USE ONLY / XINHUA NEWS AGENCY) EUROKINISSI SPORTS

Για δεύτερη σερί διοργάνωση, η Γαλλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Εβάν Φουρνιέ πάντως να είναι ο μοναδικός παίκτης των "μπλε" που δεν πανηγύρισε την επιτυχία της ομάδας του. Ο NBAer της Γαλλίας εξήγησε τον λόγο.

Η Γαλλία ανέβηκε στο βάθρο για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας στον μικρό τελικό του Πεκίνου. Ο Βενσάν Κολέ και οι παίκτες του εντυπωσίασαν με την εν γένει εικόνα τους στα παρκέ της Κίνας, ειδικά λόγω της επικράτησης επί της Team USA στην προημιτελική φάση. Η Αργεντινή έβαλε "στοπ" στον δρόμο προς τον τελικό και τον αγώνα του χρυσού μεταλλίου, με το πρόσημο πάντως να είναι θετικό.

Αυτό θεωρούν όλοι. Πλην ενός. Ο Εβάν Φουρνιέ ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα στη διάρκεια της απονομής του χάλκινου μεταλλίου στους "μπλε" δεδομένου ότι δεν πανηγύρισε ούτε στιγμή. Την ώρα που οι συμπαίκτες του χόρευαν, τραγουδούσαν και... δάγκωναν το μετάλλιο, εκείνος περίμενε απλά να περάσει η ώρα. Πρώτα, έβγαλε το μετάλλιο από το στήθος του και το έκρυψε στην κάλτσα του, ενώ στη συνέχεια το έδωσε στον πατέρα του.

Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη εικόνα προκάλεσε αίσθηση με το γαλλικό κοινό να απορεί για τους λόγους που ο ηγέτης των "μπλε" (και μέλος της καλύτερης πεντάδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου) συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο. Ο ίδιος έδωσε την εξήγηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

"Θα ήταν ψέμα να πω ότι είμαι χαρούμενος με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Η αντίδρασή μου (στην απονομή) είναι γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να προσποιηθώ, κάποιοι θα με καταλάβουν, αλλά έτσι είμαι και δεν νιώθω έτοιμος να αλλάξω. Ήθελα τόσα πολλά παραπάνω, όλοι θέλαμε περισσότερα πράγματα.

Δώσαμε τα πάντα μαζί, στη διάρκεια αυτών των δεκαπέντε ημερών. Δεν είναι πολλές οι φορές που απόλαυσα να παίζω σε μια ομάδα, όπως το απόλαυσα με αυτή. Δεν είμαι χαρούμενος με την τρίτη θέση, είμαι όμως περήφανος. Περήφανος για αυτή την ομάδα, το επιτελείο, τους φιλάθλους που έκαναν το ταξίδι μέχρι την Κίνα. Περήφανος που προσθέσαμε ακόμη ένα μετάλλιο στο παλμαρέ της Γαλλίας.

Σας ευχαριστώ όλους για τη διαρκή υποστήριξη. Συνεχίζεται..."

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ