ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βόβορας: "Σωστή η απόφαση της EuroLeague, κανείς δεν θέλει να κρίνεται αγώνας στα χαρτιά"

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας
Ο Γιώργος Βόβορας EUROKINISSI

Ο Γιώργος Βόβορας δήλωσε ότι θεωρεί σωστή την αλλαγή στο πρωτόκολλο της EuroLeague σχετικά με τον μηδενισμό των ομάδων που δεν συμπληρώνουν ρόστερ λόγω κορονοϊού.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υποδεχθεί αύριο (22/10, 21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) - πιθανότατα χωρίς τον Παπαπέτρου - την Φενέρμπαχτσε, με τον Γιώργο Βόβορα να ξέρει ότι είναι δύσκολη η αποστολή της ομάδας του.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι, όπως και στην απόφαση της EuroLeague να αλλάξει το καταστατικό της και να μην μηδενίζει πλέον τις ομάδες που δεν μπορούν να παρατάξουν ρόστερ λόγω του κορονοϊού.

Αναλυτικα, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε

Για την αλλαγή στο πρωτόκολλο της Euroleague: "Είναι μία θετική εξέλιξη, κανείς δεν θέλει να κρίνεται ένας αγώνας στα χαρτιά. Το έχει πει και η ομάδα από την πρώτη στιγμή. Είναι μια σωστή αλλαγή, τη βλέπουμε όλοι θετικά. Είχαμε και ένα meeting οι προπονητές. Είπαμε πως θα έχουμε μια περίεργη σεζόν, όχι άδικη. Πρέπει να προσαρμοστούμε.

Όλοι θα αδικηθούν με τη σειρά τους. Πρέπει να έχουμε τη χαρά να παίξουμε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Όλες οι πλευρές κάνουν θυσίες για να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος. Ήταν άχαρο το άδειο ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική, θέλουμε τον κόσμο. Αλλά, δεν είναι εύκολο. Ελπίζω να τον έχουμε σύντομα κοντά μας".

Για τον αγώνα με την Φενέρπαχτσε: "Οι δύο γκαρντ της δίνουν 10 ασίστ. Πρέπει να παίξουμε εξαιρετική άμυνα και μετά να πάμε στην ενέργεια. Έχει πολύ ταλέντο ως ομάδα, ειδικά με τους Ντε Κολό και Μπράουν. Δημιουργούν καταστάσεις και βάζουν τον Βέσελι και τον Έντι μέσα στο παιχνίδι. Αυτοί οι τέσσερις έχουν το κυριάρχο κομμάτι."

Για το αν η ανατροπή της Μπάγερν την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Φενέρ θα αποτελέσει οδηγό για τους "πράσινους": "Η Μπάγερν είναι το παράδειγμα, με την εμφάνισή της στο δεύτερο μέρος. Με άμυνα, με deflections, με αιφνιδιασμούς. Αυτό κάναμε και εμείς σε ένα κομμάτι στη Βαρκελώνη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην έδρα μας, αν και δεν υπάρχει εντός κι εκτός έδρας στη φετινή Euroleague. Πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά".

Για το τι κρατάει από τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα για την προηγούμενη αγωνιστική: "Είχαμε καλύτερη αντιμετώπιση μέσα στη ρακέτα, τους περιορίσαμε με διάφορα σχήματα. Το κρατάμε και χτίζουμε σε αυτό, με την ενέργειά μας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ