ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος: Διαλύθηκε η ομάδα μπάσκετ γυναικών, κίνδυνος για ΕΣΚΑΝΑ και στους άνδρες

BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κρίσιμες οι στιγμές στον Πανιώνιο, καθώς η ομάδα μπάσκετ γυναικών δεν θα κατέβει ούτε στην ΕΣΚΑΝΑ. Κίνδυνος για το... τοπικό ακόμη και για την ανδρική ομάδα. Σε αναμμένα κάρβουνα ο ερασιτέχνης.

Πολύ δύσκολες οι στιγμές τα τελευταία 24ωρα στον Πανιώνιο. Το όνομα της ομάδας μπάσκετ γυναικών των κυανέρυθρων απουσίαζε σήμερα από την κλήρωση των Εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς αδυνατούσε να αγωνιστεί στην Α2. Μάλιστα, η ομάδα δεν θα κατέβει ούτε στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ, αφού οι παίκτριες αποχώρησαν από την ομάδα και δεν υπήρξε χρόνος, έτσι ώστε να εκδοθούν νέα δελτία.

Τα χειρότερα όμως ίσως να μην έχουν έρθει, αφού η διοίκηση του ερασιτέχνη φοβάται ότι θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στην Γ' ΕΣΚΑΝΑ (τελευταία κατηγορία δηλαδή) το ιστορικό ανδρικό τμήμα.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Υπεύθυνο Επικοινωνία και Δημοσίων Σχέσεων και συνάμα εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη σε ΕΟΚ και ΕΣΚΑΝΑ Διονύση Κοκκινάκη. Και από τα δικά του, επίσημα χείλη, επιβεβαιώθηκε ότι ο Πανιώνιος βρίσκεται στα πρόθυρα της μπασκετικής διάλυσης: " Η σεζόν 2020-21 χάθηκε για την ομάδα γυναικών και από εδώ και πέρα το βάρος θα πέσει στις κορασίδες και τις νεάνιδες ώστε να χτιστεί η νέα ομάδα", είπε σε ό,τι αφορά στο τμήμα μπάσκετ γυναικών που δεν μπήκε στη σημερινή κλήρωση της Α2 και δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει ρόστερ ούτε για το τοπικό. Θυμίζουμε ότι οι κυανέρυθρες κατέκτησαν το πρωτάθλημα το 2007 κι αυτός είναι ο μοναδικός ομαδικός τίτλος του συλλόγου σε όλα τα ομαδικά σπορ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Διονύσης Κοκκινάκης, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά και στην ανδρική ομάδα, που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εξέλιξη: " Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή, σύμφωνα με την πληροφόρησή μου. Αν δεν βρει, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα. Πρόθεσή μας είναι να παίξουμε στη Β' Εθνική αν έρθει το τμήμα στα χέρια μας, αλλά κι αυτό δεν είναι εύκολο. Ακόμα και η Β' Εθνική έχει πολλά έξοδα".

Ποιο, λοιπόν, είναι το χειρότερο σενάριο αν και εφόσον δεν αγωνιστεί ο Πανιώνιος ως ΚΑΕ στην Basket League; Ο υποβιβασμός στην ΕΣΚΑΝΑ. Και μάλιστα βάσει κανονισμού, οι κυανέρυθροι θα αρχίσουν από την τελευταία κατηγορία, δηλαδή την Γ' ΕΣΚΑΝΑ, γράφοντας μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Μάλιστα, ο Διονύσης Κοκκινάκης δεν κρύφτηκε του όσον αφορά στην κρισιμότητα της κατάστασης: " Βιώνουμε την κρισιμότερη καμπή στην ιστορία του συλλόγου. Σε λίγες μέρες, στις 6 Σεπτεμβρίου ο Πανιώνιος συμπληρώνει 130 χρόνια ιστορίας. Όμως, δεν ξέρουμε αν θα έχουμε κάτι να γιορτάσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γήπεδο μπάσκετ Πανιωνίου: Το γιοφύρι της Αρτάκης

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ