ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Το Περιστέρι ψάχνει την ταυτότητά του

Μπουρούσης, Βασιλόπουλος και Μάντζαρης με την φανέλα του Περιστερίου την σεζόν 2020/21
Μπουρούσης, Βασιλόπουλος και Μάντζαρης με την φανέλα του Περιστερίου EUROKINISSI

Οι αλλαγές σε τεχνική ηγεσία και ρόστερ, το περίεργο πρόγραμμα και η ήττα από τον Προμηθέα που ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Το Περιστέρι προσπαθεί να χτιστεί από την αρχή. Και δεν είναι εύκολο.

Το Περιστέρι πήγε στην Πάτρα εν μέσω της δικής του αγωνιστικής κρίσης για να αντιμετωπίσει τον εξίσου... προβληματικό Προμηθέα. Το τέλος του αγώνα θα έβρισκε μία από τις δύο ομάδες πιο ήρεμη. Αυτή η ομάδα ήταν ο Προμηθέας, που συνέτριψε με 75-58 τους “Πρίγκιπες”.

Η εικόνα του Περιστερίου στο παρκέ ήταν απογοητευτική. Η επίθεση στατική και ασύνδετη. Η άμυνα από ένα σημείο και μετά έψαχνε ξανά τις αρχές της. Η βαριά ήττα ήρθε μάλλον φυσιολοτικά από μία ομάδα που χτύπησε κάθε αδυναμία του Περιστερίου. Και η γκρίνια δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της.

Το Περιστέρι προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή τεχνικής ηγεσίας πριν από περίπου 50 ημέρες, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να παίρνει την θέση του Νίκου Παπανικολόπουλου μετά την ήττα από την Ρίγα, θέλοντας να αλλάξει πράγματα. Να δημιουργήσει ένα σοκ στην ομάδα. Στους 8 αγώνες που έχουν ακολουθήσει, αυτό το σοκ δεν φάνηκε να ήρθε, αφού το Περιστέρι σε αυτό το διάστημα έχει ρεκόρ 3-3 στην Stoiximan Basket League και 0-2 στο Basketball Champions League (ισάριθμες ήττες από Στρασμπούρ). Η ομάδα προσπαθεί να μάθει πολλά πράγματα στην πορεία. Αλλά προς το παρόν δεν το κάνει αρκετά γρήγορα.

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Μέσα σε διάστημα 40 ημερών το Περιστέρι αποχωρίστηκε τρία μέλη του βασικού του κορμού, λύνοντας τα συμβόλαια των Αθηναίου, Γκάντι και Μαυροκεφαλίδη και πρόσθεσε τέσσερα νέα πρόσωπα, συμφωνώντας με τους Μάντζαρη, Χάροου, Κρόκετ και Μπουρούση. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται και η επιστροφή του Σαλούστρου από τραυματισμό, με τον έμπειρο φόργουορντ να πατάει για πρώτη φορά παρκέ μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Κάθε ομάδα χρειάζεται να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα όταν αλλάζει προπονητή, αλλά και όποτε γίνεται έστω μία ή δύο αλλαγές στο ρόστερ. Το Περιστέρι βιώνει και τα δύο και μάλιστα δεν έκανε απλώς μία-δύο αλλαγές, αλλά τέσσερις. Απολύτως λογικά, χρειάζεται χρόνος για να βρεθούν όλοι αυτοί οι νέοι παίκτες μεταξύ τους και να μάθουν τους ρόλους τους. Και σίγουρα χρειάζεται προσαρμογή στην φιλοσοφία ενός νέου προπονητή.

Στο ιδανικό σενάριο, μία τέτοια αλλαγή θα περνούσε αναίμακτα. Το Περιστέρι θα έπαιρνε έστω και δύσκολα τις νίκες που έπρεπε και θα έχανε τα παιχνίδια που δεν μπορούσε έτσι κι αλλιώς να πάρει. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για παράδειγμα δεν ήταν εκτός προγράμματος, ούτε και η ήττα από τον Προμηθέα, αν και είναι η εικόνα του Περιστερίου στο δεύτερο παιχνίδι που προβλημάτισε. Η εντός έδρας ήττα από το Λαύριο όμως και η οριακή εντός έδρας νίκη επί της Λάρισας χτύπησαν καμπανάκια για ένα Περιστέρι που προσπαθεί να απορροφήσει πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα και δείχνει να μην τα καταφέρνει.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΕΔΑΦΟΣ

Το Περιστέρι έχει ρεκόρ 5-4 έπειτα από 9 αγώνες. Πρακτικά, η μόνη “κακή” ηττα του ήταν αυτή από το Λαύριο, αφού οι άλλες τρεις έχουν έρθει κατά σειρά από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Προμηθέα. Δεν έχει χάσει πολύ δρόμο στην μάχη για μία θέση στην πρώτη τετράδα. Αν συνεχίσει έτσι ωστόσο, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Το Περιστέρι ξέρει ότι θα είναι εντελώς διαφορετικό όταν αποκτήσουν ρυθμό ο Μπουρούσης και ο Σαλούστρος. Όπως και ότι η εικόνα θα αλλάξει όταν ο Χάροου αναλάβει τον ρόλο του βασικού δημιουργού για τον οποίο αποκτήθηκε, αφού τότε θα βγουν καλύτερα σουτ για τους Γκρέι, Πέτγουεϊ και Μάντζαρη και το Πικ εν Ρολ με τον Μάρβιν Τζόουνς θα είναι πιο αποτελεσματικό. Στην ομάδα υπάρχει εμπειρία και κλάση για να ανατραπεί η κατάσταση. Το θέμα όμως είναι ότι αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, πριν χαθεί άλλο έδαφος.

Το τέλος του 2020 βρίσκει το Περιστέρι σε αναζήτηση (νέας) ταυτότητας. Οι ρόλοι είναι μπερδεμένοι, η εικόνα της ομάδας μοιάζει – και είναι – προβληματική. Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά είναι ανηφορικός. Τα περιθώρια στενεύουν. Το Περιστέρι πρέπει να συνέλθει. Δεν έχει εξάλλου άλλη επιλογή.

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ