Ο προπονητής της Βαλένθια, Χάουμε Πονσαράου, προχώρησε σε μία συγκλονιστική δήλωση, αναφέροντας ότι κάποιοι παίκτες της ομάδας έπαθαν κατάθλιψη στην καραντίνα.

Η Βαλένθια ήταν από τις πρώτες ομάδες που επέστρεψε στις προπονήσεις λόγω της ενδεχόμενης συνέχειας της ACB και της EuroLeague. Σύμφωνα με τον Χάουμε Πονσαράου ωστόσο, οι επιπτώσεις της καραντίνας λόγω του κορονοϊού ήταν μεγάλες για την ομάδα του, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

ADVERTISING

Ο τεχνικός της ομάδας παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο σάιτ "lasprovincias" και σε ερώτηση για την κατάσταση που βρήκε τους παίκτες του μετά την επιστροφή τους στις προπονήσεις έπειτα από την καραντίνα σόκαρε με την απάντησή του.

" Ήμασταν πάντα διαθέσιμοι για τους παίκτες μας, χωρίς να τους πιέζουμε. Όταν επέστρεψαν όμως διαπιστώσαμε κάποια ανησυχητικά σημάδια. Υπήρχαν παίκτες που ήταν χειρότερα από ότι υπολογίζαμε και επέστρεψαν από την καραντίνα έχοντας εικόνα κατάθλιψης" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πανρασάου, για να προσθέσει:

"Όλο αυτό που έγινε έχει επηρεάσει τους πάντες. Τώρα προφανώς η διάθεσή τους έχει βελτιωθεί αφού επέστρεψαν στην δουλειά και βλέπουν τους συμπαίκτες τους. Μπορεί να μοιάζει ανόητο, αλλά το να μπορείς να κάνεις αστεία με έναν άνθρωπο από κοντά και όχι μέσα από μία οθόνη τηλεόρασης έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία".

ADVERTISING

Κλείνοντας, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε και τους προβληματισμούς όλων των παικτών στο ενδεχόμενο επανέναρξης της σεζόν και τους τρεις κυριότερους φόβους τους:

" Οι παίκτες τα σκέφτονται όλα και έχουν τρεις φόβους: Ο πρώτος είναι η πανδημία και η ανησυχία μήπως μεταδώσουν τον ιό σε κάποιο άτομο της οικογένειάς τους. Ο δεύτερος φόβος είναι αυτός ενός πιθανού τραυματισμού, αφού θα κληθούν να παίξουν έπειτα από μεγάλη αποχή.

Ο τρίτος φόβος αφορά τους παίκτες που δεν έχουν εγγυημένο συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και σκέφτονται ότι αν χρειαστεί να παίξουν θα ρισκάρουν, αφού μπορεί είτε να κολλήσουν τον ιό, είτε να τραυματιστούν είτε να μην παίξουν καλά".