LIGA ENDESA

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Γκαρούμπα καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν στην Liga Endesa

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα με τη φανέλα της Ρεάλ
Ο Ουσμάν Γκαρούμπα με τη φανέλα της Ρεάλ EUROKINISSI

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα συνεχίζει να εντυπωσιάζει τη φετινή σεζόν και να παίρνει τη μία διάκριση μετά την άλλη. Αυτή τη φορά αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της Liga Endesa.

Ο 19χρονος φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν 2020/21 στην Liga Endesa και όχι άδικα. Γεννημένος το 2002 και με ύψος 2.03, ο Ισπανός κέρδισε τον συμπαίκτη του στην Ρεάλ, Κάρλος Αλοθέν που κράταγε τον τίτλο για δύο συνεχόμενες χρονιές (2019, 2020).

Ο νεαρός της Ρεάλ, συγκέντρωσε συνολικά 90 ψήφους, έχοντας μάλιστα διαφορά 25 ψήφων από τον δεύτερο Ράντοντσιτς που έιχε 55.

Ο Γκαρούμπα πραγματοποίησε αρκετές εξαιρετικές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν με κυριότερη αυτή κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα όπου είχε 11 πόντους (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Τη φετινή σεζόν στη Liga Endesa, ο Γκαρούμπα έχει μέσο όρο 5.7 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 8.3 στο σύστημα αξιολόγησης ανά ματς. Στην EuroLeague, με μέσο όρο συμμετοχής 15:07 λεπτά, ο Γκαρούμπα μετράει 3.2 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 5.3 βαθμούς μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS LIGA ENDESA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ