ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ο Λαμόντ Μάρεϊ... ξεμπούκωσε

Ρέθυμνο: Ο Λαμόντ Μάρεϊ... ξεμπούκωσε
EUROKINISSI

Ο Λαμόντ Μάρεϊ αποκτήθηκε από το Ρέθυμνο για να κάνει την διαφορά. Χρειάστηκε να περάσουν οχτώ αγώνες για να συμβεί αυτό, αλλά ο Αμερικανός τελικά έκανε αυτό που χρειαζόταν κόντρα στον Ιωνικό.

Ο Λαμόντ Μάρεϊ εντάχθηκε στο Ρέθυμνο από την 4η αγωνιστική της EKO Basket League κι έπειτα με στόχο να γίνει το ιδανικό ταίρι στην περιφέρεια του Κόνερ Φράνκαμπ. Για εφτά αγώνες ήταν σκιά του εαυτού του. Στον 8ο αγώνα του όμως τα... διέλυσε όλα.

Ο Μάρεϊ έμοιαζε με άλλο παίκτη σε σχέση με αυτόν που ήξερε ο κόσμος από το πέρασμά του από τα Τρίκαλα την σεζόν 2017/18. Δεν είχε ρυθμό, τα σουτ δεν έμπαιναν, οι προσπάθειες δεν έβγαιναν. Στους πρώτους εφτά αγώνες του με τους Κρητικούς σημείωσε συνολικά 37 πόντους. Μόνο σε έναν είχε διψήφιο αριθμό πόντων ( 15 στην ήττα από το Λαύριο την 6η αγωνιστική). Στους τρεις τελευταίους αγώνες είχε σταθερά... 2 πόντους. Κόντρα στον Ιωνικό ωστόσο όλα άλλαξαν.

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ

Με το Ρέθυμνο να δίνει έναν κρίσιμο αγώνα με τον Ιωνικό, ο Μάρεϊ βρήκε την ευκαιρία να βγει μπροστά. Δεν ήταν πλέον τόσο διστακτικός, δεν επηρεάστηκε από κάποιο άστοχο σουτ. Μπήκε με την λογική του σκόρερ στο παρκέ και ξέσπασε, με την αγωνιστική του έκρηξη να διαλύει κάθε αμυντικό πλάνο των Νικαιωτών.

Σε έναν αγώνα που είχε χαρακτήρα τελικού για τους Κρητικούς – και ας βρισκόμαστε ακόμα στην 11η αγωνιστική – ο Μάρεϊ ξεμπούκωσε, φορτώνοντας το καλάθι του Ιωνικού με 31 πόντους με 8/14 δίποντα και 5/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και μόλις 1 λάθος σε 35 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 90-76! Αυτός, μάλιστα, είναι ο Μάρεί που είχαν στο μυαλό τους στο Ρέθυμνο όταν τον απέκτησαν!

Ο Μάρεϊ κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να δώσει στήριγμα στον τρομερό Φράνκαμπ (22 πόντοι στο ίδιο παιχνίδι), ο οποίος μέχρι τώρα έδινε την εντύπωση ότι προσπαθούσε να σώσει μόνος του τους Κρητικούς. Κόντρα στον Ιωνικό όμως πήρε την βοήθεια που πάντα αναζητούσε από τους συμπαίκτες του και το αποτέλεσμα ήταν η 4η φετινή νίκη του Ρεθύμνου.

ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ

Ο Μάρεϊ έψαχνε καιρό μία εμφάνιση που θα τον έβαζε σε σωστή πορεία. Το Ρέθυμνο από την πλευρά του περίμενε υπομονετικά – κάτι σπάνιο για ομάδα που παλεύει για την παραμονή – για 7 αγώνες μέχρι ο Αμερικανός να βρει ρυθμό. Άντεξε τους κραδασμούς, είδε τον Φράνκαμπ να οδηγεί την ομάδα σε μεγάλες νίκες και τώρα πλέον ελπίζει ότι το ξέσπασμα του Μάρεϊ θα ήταν απλώς ένας πρόλογος σε όσα ακολουθούν.

Το Ρέθυμνο έχει ανάγκη από τον καλό Μάρεϊ. Για αυτό περίμενε για 8 αγώνες να ξεμπουκώσει. Η ανταμοιβή ήρθε μέσα από μία τεράστια νίκη και μία σπουδαία νίκη. Το μόνο που έχει να κάνει από εδώ και πέρα ο Μάρεϊ είναι απλώς να συνεχίσει έτσι. Αν το κάνει αυτό, τότε μόνο καλά πράγματα θα συμβούν σε αυτόν και την ομάδα του.

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ