Ελλάδα και Τουρκία μετρούν τις πληγές του από τον φονικό σεισμό που έγινε έξω από τη Σάμο και πριν το τζάμπολ στο Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. (VIDEO)

Μπορεί οι σχέσεις των δύο χωρών να μην είναι οι καλύτερες δυνατές το τελευταίο διάστημα, ωστόσο η τραγωδία μετά τον σεισμό 6,7 ρίχτερ που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου άφησε πολλές πληγές και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

ADVERTISING

Στη Σάμο σημειώθηκαν υλικές ζημιές και καταγράφηκε μικρό τσουνάμι, ενώ δυστυχώς δύο παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, καταπλακώθηκαν από τοιχίο στο Βαθύ της Σάμου και έχασαν τη ζωή τους.

Στη Σμύρνη μέχρι τις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής είχαν καταγραφεί τουλάχιστον δώδεκα νεκροί, με πάνω από 600 ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί, ενώ δεκάδες ήταν οι εγκλωβισμένοι από τα κτίρια που κατέρρευσαν μέσα σε δευτερόλεπτα, τουλάχιστον 20 στον αριθμό σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.

Όλα αυτά δημιούργησαν ένα βαρύ κλίμα στις δυο χώρες με τους παίκτες του Ολυμπιακού και της Αναντολού Εφές να κρατούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

ADVERTISING