ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Δεν υπάρχει κουμπί να διορθώνει όλα τα πράγματα"

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Δεν υπάρχει κουμπί να διορθώνει όλα τα πράγματα"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα του Ολυμπιακού από την Άλμπα Βερολίνου, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν γινόταν να λύσει όλα τα προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, γνωρίζοντας την ήττα με 86-93 για την 19η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα των "ερυθρόλευκων", τονίζοντας ότι επιβεβαίωσαν ότι είναι μία ασταθής ομάδα και αυτό δεν θα μπορούσε να το αλλάξει με το πάτημα ενός κουμπιού ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ παραδέχθηκε ότι η πρόκριση στα playoffs πλέον δυσκολεύει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Συρίγος:

" Ήταν μία εξέλιξη η οποία, για όσους κοιτούν τα πράγματα πέρα από την πρώτη εικόνα, δεν ξενίζει. Περίμεναν οι φίλοι ότι η επιστροφή του Μπαρτζώκα θα εμπνεύσει και θα δώσει πρόσθετη ενέργεια, έναν παλμό. Αυτά όμως δεν είναι πράγματα που συμβαίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Δεν υπάρχει ένα κουμπί που διορθώνει όλα τα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε ότι είναι μία ασταθέστατη ομάδα και αδυνατεί να κάνει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με την ίδια ένταση και συγκέντρωση και αν μη τι άλλο πλήρωσε τα λάθη και τις αμέλειές του μέσα στο παρκέ που επιδεικνύει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Για να παίξεις με την Άλμπα, πρέπει να έχεις στο 100% συγκέντρωση και ενέργεια. Αυτός ο Ολυμπιακός, με την δεδομένη στελέχωση και παίκτες, με αυτή την διαδρομή, δεν έχει τρόπο να βρει λύσεις. Δεν βγαίνουν τα κουκιά για να έχει την ενέργεια και την συγκέντρωση σε βάθος 40 λεπτών. Αν ο Ολυμπιακός τα είχε αυτά για 35 λεπτά θα κέρδιζε και σχετικά εύκολα.

Με συγχωρείτε τώρα για το άλμα, αλλά αυτή εικασία έρχεται ως αποτέλεσμα της ευκολίας με την οποία ο Ολυμπιακός - και εκεί πρέπει να σταθούμε - στο 71-68, έχοντας γυρίσει ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι, λες ότι θα κάνει 2 λεπτά ακόμα και θα θεμελίωνε το προβάδισμά του, βάζοντας πρόβλημα στην γερμανική ομάδα. Αντί να συμβεί αυτό, ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει για 3 λεπτά, τρέχει η Άλμπα ένα σερί 9-0 και ξαναμπαίνει το πρόβλημα στο μυαλό των "ερυθρολεύκων".

Όταν παίζεις απέναντι σε μία ομάδα με 85 κατοχές, η οποία είναι η καλύτερη ομάδα στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα της επίθεσης σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα, και τρως δύο καλάθια μετά από δικό σου καλάθι, όταν κάνεις τρεις λανθασμένες επαναφορές - δυο δικές σου και μία στην άμυνα - αυτές είναι 5 φάσεις που λες ότι στο σύγχρονο μπάσκετ επιτρέπεται να το κάνεις μάξιμουμ μία φορά. Ο Ολυμπιακός το έκανε πέντε και δεν ήταν και μόνο αυτό το πρόβλημα.

Έγιναν πράγματα που ήταν χοντρά και πρέπει να το αποδώσουμε με ψυχραιμία στο σύνολο και στα ελλείμματα που έχει ο Ολυμπιακός σαν ομάδα. Δεν καταλαβαίνουν όλοι τους ίδιους βασικούς κανόνες, δεν έχουν το ίδιο επίπεδο συγκέντρωσης και δεν έχουν την ενέργεια να τα καλύψουν αυτά αν θα έκαναν υπερβάσεις.

Ο Ολυμπιακός από απόψε είναι εκτός συνέχειας Ευρωλίγκας. Το να συζητάμε ότι από εδώ και πέρα θα κάνει 11 νίκες γίνεται μεν, αλλά θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ