NBA

Τεταμένο κλίμα ανάμεσα σε ΝΒΑ και παίκτες: "Ξεκινήστε 22/12, αλλιώς θα υπάρξει γερό ψαλίδι"

ΛεΜπρόν Τζέιμς και Γιάννης Αντετοκούνμπο σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση Λέικερς - Μπακς
ΛεΜπρόν Τζέιμς και Γιάννης Αντετοκούνμπο σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση Λέικερς - Μπακς AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ψυχροπολεμικό δείχνει το κλίμα ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ένωση Παικτών, με τους παράγοντες της Λίγκας να εξηγούν στους αθλητές πως ενδεχόμενη καθυστέρηση στην έναρξη της σεζόν 2020/21 θα οδηγήσει σε μεγάλη περικοπή μισθών και εσόδων.

Η έναρξη της σεζόν 2020/21 βρίσκεται στον αέρα. Ο Κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, θέλει πρεμιέρα στις 22 Δεκεμβρίου, οι παίκτες (και κυρίως οι superstars) ζητούν το πρώτο τζάμπολ να γίνει στις 18 Ιανουαρίου, η απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σημαντική και το ΝΒΑ βρίσκεται μπροστά σε ακόμα μία περίεργη κατάσταση μετά από την κόντρα με την Κίνα και την πανδημία που έχει πλήξει την ανθρωπότητα.

Με μοναδικό δεδομένο το 2020 NBA Draft (θα διεξαχθεί στις 18 Νοεμβρίου), όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε σε μια "σκληρή" παρτίδα σκάκι ανάμεσα σε Λίγκα και Ένωση Παικτών. Σημαντική εξέλιξη δεν υπάρχει, φαίνεται ωστόσο ότι οι παράγοντες του ΝΒΑ είναι ρεαλιστές, κυνικοί, ξεκάθαροι απέναντι στους αθλητές τους οποίους προειδοποιούν για πιθανή νέα δύσκολη περίοδο σε περίπτωση που η επόμενη αγωνιστική περίοδος δεν ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μεταδίδει o Hall of Famer δημοσιογράφος Μαρκ Στάιν, ο Σίλβερ ενημέρωσε την Ένωση Παικτών πως αν η σεζόν ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου 2021, δεν θα γίνουν περισσότεροι από 50 αγώνες στην κανονική περίοδο με αποτέλεσμα να προκύψει γερό "ψαλίδι" στις αποδοχές αθλητών, προπονητών, εργαζόμενων στις 30 ομάδες, ακόμη και στους μισθούς των υπαλλήλων των γηπέδων που θα έχουν λιγότερες ημέρες εργασίας.

Γιατί το ΝΒΑ μιλάει για regular season 50 αγώνων; Η απάντηση είναι απλή. Τα τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα της Λίγκας θέλουν η σεζόν να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στόχος του Άνταμ Σίλβερ είναι οι NBA Finals να τελειώσουν στα μέσα Ιουλίου, είτε η χρονιά ξεκινήσει στις 22/12, είτε στις 18/1. Πλέον φαίνεται πως η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ένωσης Παικτών, με τους καλοπληρωμένους superstars να καλούνται να αποφασίσουν όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά κυρίως για τους μπασκετμπολίστες που παίρνουν δέκα και είκοσι φορές λιγότερα χρήματα από εκείνους.

Θυμίζουμε πως ο πρωταθλητής με τους Λος Άντζελες Λέικερς, Ντάνι Γκριν, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ίσως δεν αγωνιστεί τον πρώτο μήνα αν η σεζόν 2020/21 ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου... Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει οριστική απόφαση την επόμενη εβδομάδα, καθώς έχει ήδη χαθεί σημαντικός χρόνος, αλλά και ένα ποσό 1.5 δις δολαρίων από την κόντρα με την Κίνα, τη δημιουργία της "φούσκας" στο Ορλάντο, τα 171 ματς που ακυρώθηκαν και τα έσοδα που χάθηκαν από τα εισιτήρια.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ