ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Θρυμάτισε τα κοντέρ ο Νέντοβιτς στο Μακάμπι - Παναθηναϊκός

Ο Νέντοβιτς σε αγώνα της EuroLeague με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Νέντοβιτς σε αγώνα της EuroLeague EUROKINISSI

Εξωπραγματική εμφάνιση έκανε ο Νεμάνια Νέντοβιτς στο εκτός έδρας του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι, με αποτέλεσμα να γράψει ρεκόρ καριέρας σε πόντους και αξιολόγηση και να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ στα εύστοχα τρίποντα.

Είναι σπουδαίος παίκτης και αν δεν είχε ταλαιπωρηθεί από σοβαρούς τραυματισμούς, δεν θα βρισκόταν το 2020 στα μέρη μας, αλλά στο ΝΒΑ. Ο Νέμανια Νέντοβιτς έδειξε το βράδυ της Τρίτης (22/12) την τεράστια κλάση του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με μια εμφάνιση βγαλμένη από ταινία, από video game, από μπασκετικό όνειρο κι ας μην συνδυάστηκε με νίκη του Παναθηναϊκού στην 16η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Ο Σέρβος σταρ σκόραρε 39 πόντους (!) από 7/9 δίποντα, 7/13 τρίποντα και 4/5 βολές, είχε δύο ριμπάουντ, έξι ασίστ, δύο κλεψίματα, οκτώ κερδισμένα φάουλ και 45 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να γράψει ρεκόρ σε ranking, σκοράρισμα, να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοσή του με επτά τρίποντα και να δείξει σε όλη την Ευρώπη τι μπορεί να κάνει όταν είναι υγιής, όταν αισθάνεται καλά, όταν είναι ο εαυτός του, αυτός που οι Αμερικανοί κάποτε χαρακτήρισαν Ντέρικ Ρόουζ της Ευρώπης.

Το 45 στην αξιολόγηση αποτελεί κορυφαία επίδοση παίκτη του Παναθηναϊκού στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague, σε ματς χωρίς παράταση. Ο Γιάκα Λάκοβιτς είχε 51 ranking στις 25 Μαρτίου του 2004, σε 43 λεπτά απέναντι στη Μπένετον Τρεβίζο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ