ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Τόνι Ραμίρεθ: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ το παιχνίδι με τον Άρη, έβραζε το Αλεξάνδρειο"

Ο Τόνι Ραμίρεθ μιλάει για το Βαλένθια - Άρης
Ο Τόνι Ραμίρεθ μιλάει για το Βαλένθια - Άρης YOUTUBE

Ο Τόνι Ραμίρεθ θυμήθηκε τις μονομαχίες της Βαλένθια με τον Άρη, στο Κύπελλο Σαπόρτα το 1998/99.

Η Βαλένθια γύρισε τον χρόνο (πολύ) πίσω, ζητώντας από τον Τόνι Ραμίρεθ να θυμηθεί τις μονομαχίες με τον Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Σαπόρτα το 1998/99. Τότε που η ισπανική ομάδα πέρασε από την κόλαση του Αλεξανδρείου, για να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης -έχασε το τρόπαιο από τη Μπενετόν Τρεβίζο.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Το Κύπελλο Σαπόρτα έπαιζες διπλά παιχνίδια, εντός κι εκτός έδρας. Με το που τελείωνε το ένα, πήγαινες στο άλλο. Το μακράν πιο δύσκολο παιχνίδι ήταν αυτό με τον Άρη, ο οποίος τότε ήταν σημείο αναφοράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είχαμε κερδίσει με έξι πόντους στην Ισπανία (70-64), κι αυτό έχοντας να παίξουμε μετά στη Θεσσαλονίκη, ήταν σαν να έχουμε σχεδόν αποκλειστεί.

Όλα ήταν επεισοδιακά, ματαιώθηκε η πτήση λόγω του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία, κι αναγκαστήκαμε να ταξιδέψουμε το πρωί του αγώνα. Μέσα το γήπεδο έβραζε από τον κόσμο. Ήταν σαν να παίζεις σε καύσωνα. Κάποια στιγμή είχαμε δύο βολές, αλλά το παιχνίδι διεκόπη γιατί από το πέταλο υπήρχε βομβαρδισμός αντικειμένων. Η Αστυνομία δίσταζε να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να μην προκαλέσει και ήρθε στον πάγκο μας ένας αστυνομικός για να σουτάρουμε τις βολές, μπας και τελειώσει το παιχνίδι.

Εγώ είχα αγοράσει για ενθύμιο κι ένα κασκόλ του Άρη. Η μεγάλη μας έκπληξη ήταν όταν επιστρέψαμε στη Βαλένθια, που είδαμε τον κόσμο στο αεροδρόμιο να μας περιμένει. Είχα παίξει πολύ λίγο σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά το έζησα το παιχνίδι -έστω κι από τον πάγκο. Ένα παιχνίδι που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου".

Photo Credits: YouTube

TAGS ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ