ΤΟΥΡΚΙΑ

Τούρκογλου εναντίον τουρκικών ΜΜΕ: "Fake news η αποχώρηση μου από την προεδρία"

Ο Τούρκογλου σε αγώνα των Μάτζικ με τους Κινγκς την σεζόν 2018/19
Ο Τούρκογλου σε αγώνα των Μάτζικ με τους Κινγκς την σεζόν 2018/19 AP PHOTO/JOHN RAOUX

Ένα τουρκικό δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Χέντο Τούρκογλου καθαιρέθηκε από Πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας λόγω κόντρας του με τον Ερντογάν έκανε έξαλλο τον παλαίμαχο ΝΒΑερ, που επιτέθηκε στα ΜΜΕ.

Ο Χέντο Τούρκογλου είδε το τουρκικό σάιτ "cumhuriyet" να ανάβει φωτιές με ένα ρεπορτάζ του που ανέφερε ότι καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ και σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν και ξέσπασε.

Με το συγκεκριμένο δημοσίευμα να αναφέρει ότι ο Τούρκογλου αρνήθηκε να μεταφέρει τις καταθέσεις που έχει σε αμερικανικές τράπεζες (ύψους 150 εκατ. δολαρίων από την εποχή που έπαιζε μπάσκετ) σε τουρκικές και για αυτό ο Ερντογάν αποφάσισε να τον καθαιρέσει, ο παλαίμαχος ΝΒΑερ ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει μέσω twitter.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκογλου έγραψε: "Είμαι περήφανος που βρίσκομαι στην προεδρία της τουρκικής Ομοσπονδίας και συνεχίζω να εκτελώ το έργο μου ως εκλεγμένος Πρόεδρος, συνεχίζοντας να κυνηγώ το όραμά μου.

Εύχομαι οι αυτοί που ετοιμάζονται για τις επόμενες εκλογές να κάνουν καμπάνια αναφέροντας τα όνειρά τους και τα πλάνα τους για το μέλλον του μπάσκετ και όχι με κακής ποιότητας ψεύτικες ειδήσεις (fake news). Πιστεύω ότι αυτό αρμόζει στην κοινότητά μας"

Τα τουρκικά ΜΜΕ ακολούθησαν και αυτά μία επιφυλακτική γραμμή στο δημοσίευμα του "cumhuriyet", αναφέροντας ότι αν και είναι γνωστό πως ο Ερντογάν έχει μία συμπάθεια στον παλαίμαχο γκαρντ Χαρούν Ερντενάι και θα τον ήθελε ως αντικαταστάτη του Τούρκογλου, εντούτοις δεν έχουν ενδείξεις για κάποια κόντρα των δύο ανδρών. Όπως και να έχει πάντως, αυτή η υπόθεση απασχόλησε αρκετά την γειτονική χώρα.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ