ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Ο Μάικ Τζέιμς έδειξε (πάλι) από τι υλικό είναι φτιαγμένος

Ο Μάικ Τζέιμς στον αγώνα Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ για την EuroLeague της σεζόν 2020/21
Ο Μάικ Τζέιμς στον αγώνα Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ για την EuroLeague της σεζόν 2020/21 EUROKINISSI

Ο Μάικ Τζέιμς βρέθηκε στο επίκεντρο στην ΤΣΣΚΑ λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, χάνοντας έναν αγώνα. Στην επιστροφή του όμως, κόντρα στην Ζάλγκιρις, έδειξε τι είναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό.

Ο Μάικ Τζέιμς μπήκε... τιμωρία από τον Δημήτρη Ιτούδη στον αγώνα με την Μπασκόνια λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Διάβασε πολλά. Άλλος στην θέση του θα είχε επηρεαστεί. Αυτός απάντησε με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Σε μία ακόμα απόδειξη ότι ο Μάικ Τζέιμς κυρίως... δεν νιώθει, ο Αμερικανός μπήκε στο παρκέ στον αγώνα της ΤΣΣΚΑ με την Ζάλγκιρις για την 9η αγωνιστική της EuroLeague και απλώς έκανε το παιχνίδι του. Δεν είχε σημασία τι είχε προηγηθεί μέχρι τότε. Ούτε τι θα ακολουθούσε. Ο ίδιος είχε μία αποστολή και την έφερε εις πέρας.

Κόντρα στο σκληρό σύνολο των Λιθουανών, ο Τζέιμς έκανε ό,τι ήθελε στην επίθεση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 27 πόντους με 3/5 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 6/6 βολές, 1 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 24 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 87-78 μέσα στην Λιθουανία. Και, για κερασάκι στην τούρτα, έβαλε δύο τεράστια τρίποντα στο τέλος για να κρίνει το παιχνίδι, κάνοντας τον Δημήτρη Ιτούδη να... τρελαθεί.

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ

Ο Μάικ Τζέιμς δυσκολευόταν πάντα να μπει σε καλούπια. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι ειδικά στα πρώτα βήματα της καριέρας του δεν είχε επιλογή αν ήθελε να ξεχωρίσει ως ένας γκαρντ με ύψος 1.85 μέτρα που έπρεπε να τα βάλει με θηρία. Κατηγορείται ότι παίζει... hero ball, ότι δηλαδή στο τέλος θολώνει και απλώς ψάχνει το σουτ του. Δεν είναι ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά. Και δεν είναι ότι δεν προσπαθεί να αλλάξει την προσέγγισή του στην ΤΣΣΚΑ.

Όποιος έχει παρακολουθήσει τον Τζέιμς της ΤΣΣΚΑ ξέρει ότι δεν μοιάζει ούτε με τον Τζέιμς της Αρμάνι, ούτε με τον Τζέιμς του Παναθηναϊκού. Υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη δείχνει να είναι σαφώς πιο ώριμος, πιο αποφασιστικός. Εξακολουθεί να παίζει με το ένστικτο πολλές φορές, εννοείται πως κάνει λάθη. Είναι ξεκάθαρο ωστόσο ότι προσπαθεί να αλλάξει, ξέροντας ότι από την στιγμή που παίζει σε έναν οργανισμό όπως η ΤΣΣΚΑ δεν υπάρχει η πολυτέλεια να κάνει κάτι άλλο.

Στο τέλος της ημέρας, μπορεί ο καθένας να έχει την άποψή του για τον 30χρονο γκαρντ. Να του αρέσει ή να μην του αρέσει. Είτε όμως κάποιος τον συμπαθεί, είτε τον μισεί, δεν γίνεται να μην αναγνωρίσει ένα πράγμα: Ο Τζέιμς δεν νιώθει πίεση. Ο,τι και να συμβεί, θα βγει στο παρκέ και θα δώσει τα πάντα στο παρκέ. Η εμφάνισή του κόντρα στην Ζάλγκιρις έπειτα από όσα προηγήθηκαν είναι η τελευταία απόδειξη. Μέχρι την επόμενη.

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ EUROLEAGUE VTB LEAGUE ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ