ΛΑΡΙΣΑ

Τζέρι Σμιθ, ο ηγέτης της Λάρισας που εκτέλεσε την ΑΕΚ

Ο Τζέρι Σμιθ της Λάρισας με αντίπαλο τον Μωραΐτη σε αγώνα με την ΑΕΚ
Ο Τζέρι Σμιθ της Λάρισας με αντίπαλο τον Μωραΐτη σε αγώνα με την ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Τζέρι Σμιθ “μύρισε αίμα” κόντρα στην πληγωμένη ΑΕΚ και δεν την λυπήθηκε, εκτελώντας την “Ένωση”, δίνοντας συνέχεια σε μία σειρά από τρομερές εμφανίσεις.

Ο Τζέρι Σμιθ έγινε ο δήμιος της ΑΕΚ. Ο σκόρερ της Λάρισας είδε απέναντί του έναν αντίπαλο που δεν είχε παίκτη να τον σταματήσει. Και δεν γινόταν να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, οδηγώντας την ομάδα του στην νίκη με 76-75.

Ο Αμερικανός γκαρντ “μύρισε αίμα” κόντρα στην πληγωμένη από τραυματισμούς ΑΕΚ. Φρόντισε λοιπόν να μην αφήσει περιθώρια και κάνοντας επίδειξη του επιθετικού του ταλέντου σταμάτησε στους 30 πόντους με 6/7 τρίποντα, 1 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε μία μεγαλειώδη εμφάνιση. Ακόμα μία μεγαλειώδη φετινή εμφάνιση για την ακρίβεια, που ολοκληρώθηκε με το – όπως αποδείχθηκε – νικητήριο καλάθι, αφού στο φινάλε ο Κιθ Λάνγκφορντ αστόχησε στην τελευταία επίθεση της “Ένωσης”. Στην πραγματικότητα βέβαια, ο Σμιθ έκανε ό,τι κάνει όλη την σεζόν.

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Σε μία ομάδα όπως η Λάρισα που ο στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού, ένας παίκτης της κλάσης του Σμιθ είναι απαραίτητος. Ο 34χρονος γκαρντ έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Stoiximan Basket League την περασμένη διετία με την φανέλα του Ηφαίστου Λήμνου. Και, στην Λάρισα, απλώς συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στην Λήμνο.

Έπειτα από 13 αγώνες, ο Σμιθ είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, αριθμώντας 16 πόντους μέσο όρο, έχοντας ακόμα 2.5 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ μέσο όρο σε 26 λεπτά συμμετοχής, σχηματίζοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο στις θέσεις των γκαρντ μαζί με τον Κεν Μπράουν, έχοντα παράλληλα στο πλευρό του τον σταθερό Μπράντον Ρας και – μέχρι τον αγώνα με την ΑΕΚ, αφού θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μούρθια – τον εξαιρετικό Τζέιμς Γουέμπ. Στην περίπτωση της Λάρισας ωστόσο, όλα ξεκινούν από τον Σμιθ.

Η ικανότητα του Σμιθ να δημιουργεί το δικό του σουτ και να εκτελεί με κάθε τρόπο (διείσδυση, σουτ από στάση, σουτ μετά από ντρίμπλα) αλλά και η άνεση που έχει να κερδίζει φάουλ (με 65 κερδισμένα φάουλ είναι δεύτερος στην Stoiximan Basket League πίσω από τον Λάνγκφορντ της ΑΕΚ) οδηγούν την Λάρισα, η οποία – όπως κάθε ομάδα που θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό – έχει ανάγκη από τους ξένους της να κάνουν την διαφορά. Και αυτό ακριβώς κάνει ο Σμιθ.

Ο Αμερικανός γκαρντ δεν εκτέλεσε απλώς την ΑΕΚ. Πριν μερικές εβδομάδες είχε εκτελέσει με 18 πόντους τον Προμηθέα στην νίκη της Λάρισας με 85-81, ενώ ήταν πάλι αυτός που με 22 πόντους είχε οδηγήσει τον περασμένο Δεκέμβριο την Λάρισα στην νίκη μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ (91-93). Οι τρεις από τις τέσσερις νίκες των Λαρισαίων έχουν την υπογραφή του.

ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Σμιθ είναι ένας παίκτης που δεν γεμίζει το μάτι με την πρώτη ματιά. Μοιάζει – και πιθανότατα είναι – λίγο υπέρβαρος για γκαρντ, σε σημείο που αυτό κόντεψε στο ξεκίνημα της παρουσίας του στον Ήφαιστο την σεζόν 2018/19 να στοιχίσει την αποπομπή του από την ομάδα. Όπως όμως ο Ήφαιστος πριν τρία χρόνια τον δέχθηκε για αυτό που είναι, το ίδιο κάνει και η Λάρισα και δρέπει τους καρπούς αυτής της επιλογής.

Με περιττά κιλά ή όχι, ο Σμιθ, ο οποίος θήτευσε για μία 4ετία (2006-2010) στο Λούιβιλ του Ρικ Πιτίνο και ήταν εκ των αγαπημένων του παικτών, είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά σε αυτό το επίπεδο – και ίσως και ένα επίπεδο πιο πάνω. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Stoiximan Basket League και ο παίκτης που υπέγραψε τις νίκες κόντρα σε Προμηθέα και ΑΕΚ. Πάνω από όλα όμως, είναι ο ηγέτης της Λάρισας. Και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όλοι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΑΡΙΣΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ