ΙΣΠΑΝΙΑ

Βαλένθια: Στις γυναίκες 1.500 φίλαθλοι, στους άνδρες κεκλεισμένων των θυρών στο ίδιο γήπεδο

Ο Ντέρικ Γουίλιαμς απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ
Ο Ντέρικ Γουίλιαμς απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ EUROKINISSI

Σουρεαλιστικό σκηνικό χθες (2/5) στο "Φοντέτα" της Βαλένθια, αφού αγώνας της γυναικείας ομάδας έγινε ενώπιον 1.500 θεατών αλλά ο αγώνας της ανδρικής ομάδας κεκλεισμένων των θυρών λόγω της περίεργης νομοθεσίας περί παρουσίας θεατών σε ερασιτεχνικούς αγώνες την περίοδο του κορονοϊού.

Η λέξη "παράλογο" είναι μάλλον λίγη για να περιγράψει αυτό που βίωσαν χθες οι οπαδοί της Βαλένθια. Κι αυτό γιατί αυτό που συνέβη στο γήπεδο τη ομάδας, το γνωστό "Φοντέτα" απλώς δεν έχει λογική.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, το πρωί της Κυριακής η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του συλλόγου αντιμετώπισε την Σαλαμάνκα στο "Φοντέτα" στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος ενώπιον 1.500 θεατών (ήττα με 74-76), αφού επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων σε ερασιτεχνικούς αγώνες παρά την πανδημία του κορονοϊού, με την ισπανική κυβέρνηση να αφήνει τις τοπικές αρχές να αποφασίζουν αν θα το επιτρέψουν. Λίγες ώρες αργότερα όμως, η ανδρική ομάδα αντιμετώπισε χωρίς παρουσία φιλάθλων την Εστουντιάντες (νίκη με 100-89), αφού βάσει νομοθεσίας δεν επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων σε αγώνες επαγγελματικών ομάδων σε κλειστό χώρο!

Όπως γίνεται σαφές, το συγκεκριμένο σκεπτικό φαίνεται να έχει κάποια κενά, τα οποία φάνηκαν πιο έντονα από ποτέ στην Βαλένθια, επειδή έτυχε να αγωνίζονται την ίδια ημέρα η ανδρική και η γυναικεία ομάδα του συλλόγου. Μένει να φανεί αν η ισπανική κυβέρνηση θα διατηρήσει το ίδιο σκεπτικό και στην συνέχεια.

Photo Credit: Eurokinissi

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ