ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

10 χρόνια ηλεκτρικά Mitsubishi

10 χρόνια ηλεκτρικά Mitsubishi

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από το λανσάρισμα του αυτοκινήτου πόλης μηδενικών ρύπων i-MiEV, της Mitsubishi.

Το i-MiEV έχει διαμορφώσει ένα υψηλού κύρους προφίλ με τα περιβαλλοντικά του διαπιστευτήρια και την αναγνωρισιμότητα που επέφερε η χρήση του από δημόσιες υπηρεσίες σε πολλές χώρες αλλά και εταιρίες ταξί και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Επιπλέον, το i-MiEV έχει αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμο σε περιόδους καταστροφών, όταν η έλλειψη βενζίνης εμποδίζει τη χρήση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το σύστημα κίνησης του i-MiEV χρησιμοποιήθηκε επίσης σε ένα επαγγελματικό όχημα με την ονομασία Minicab MiEV, το οποίο κυκλοφόρησε το 2011. Αν και μικρό σε διαστάσεις, το Minicab MiEV είναι αρκετά ευρύχωρο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες εταιριών διανομών σε αστικές περιοχές.

Οι συνδυασμένες πωλήσεις i-MiEV και Minicab MiEV σε όλο τον κόσμο, ανήλθαν στις 31.000 μονάδες όλη αυτή τη δεκαετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το i-MiEV επιτάχυνε την έρευνα & εξέλιξη της MMC στα συστήματα κίνησης EV, κάτι το οποίο οδήγησε άμεσα στην παρουσίαση του Outlander PHEV το 2013, με καινοτόμο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει και τους δύο ηλεκτροκινητήρες με έναν βενζινοκινητήρα. Το Outlander PHEV αναδείχτηκε Νο1 σε πωλήσεις plug-in υβριδικό όχημα στην Ευρώπη επί τέσσερα χρόνια συνεχώς (2015-2018).

Η μπαταρία 16 kilowatt του i-MiEV και ο συμπαγής ηλεκτροκινητήρας που τοποθετείται πίσω, έδωσαν στο αυτοκίνητο μία αυτονομία 105 χλμ. και άριστες επιδόσεις.

Εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για οχήματα EV, η MMC επιδιώκει την εμπορευματοποίηση των V2H και V2G (Vehicle to Grid) για την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση των EV & Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV). Η εταιρία θεωρεί ότι κάτι τέτοιο ανοίγει το δρόμο για μία νέα εποχή που ορίζεται από μία ενιαία σχέση μεταξύ του αυτοκινήτου και των ανθρώπων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Η τεχνολογία Vehicle-to-Home (V2H) έκανε επίσης την πρώτη της εμφάνιση στο i-MiEV. Μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε την Ανατολική Ιαπωνία το 2011, η MMC έσπευσε να παρουσιάσει μία συσκευή με τον ονομασία MiEV Power Box ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Αυτή η συσκευή επιτρέπει στο i-MiEV να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια οικιακές ηλεκτρικές συσκευές σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και παρουσίασε για πρώτη φορά τη φόρτιση V2H…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ