ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο video από τα crash tests του νέου Toyota Yaris

Απίστευτο video από τα crash tests του νέου Toyota Yaris

Το supermini μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας, ήταν το πρώτο που αξιολογήθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, σύμφωνα με τα νέα και πιο αυστηρά πρωτόκολλα δοκιμών.

Όταν δείτε το παρακάτω video, τότε θα καταλάβετε τη σημασία έχει τα αυτοκίνητα να είναι τόσο καλά κατασκευασμένα και τόσο καλά εξοπλισμένα σε συστήματα ασφάλειας, προκειμένου σε περίπτωση ατυχήματος οι συνέπειες να είναι από ανώδυνες έως το λιγότερο οδυνηρές. Στην προσπάθειά τους, όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, να περιορίσουν ή και να εξαλείψουν τα τροχαία ατυχήματα, όσο κι αν φαίνεται ουτοπικό, έχουν εξελίξει σειρά συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, τα οποία, πλέον, περιλαμβάνονται στα νέα πρωτόκολλα αξιολόγησης, του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, που διενεργεί τα λεγόμενα crash tests.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Το νέο Toyota Yaris, τέταρτης γενιάς, ήταν το πρώτο μοντέλο που πέρασε από αυτή τη διαδικασία, και απέσπασε συνολικά 5 αστέρια ασφάλειας, με επιμέρους βαθμολογία: 86% για την προστασία ενήλικων επιβατών, 81% για την προστασία των παιδιών, 78% για την προστασία πεζών και δικυκλιστών και 85% για τα συστήματα υποστήριξης οδηγού που διαθέτει.

Το νέο Yaris, υποβλήθηκε σε μια ολοκαίνουργια δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης όφσετ, η οποία αντικατέστησε εκείνη που χρησιμοποιούταν από το 1997! Ουσιαστικά, αντί το αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε ένα σταθερό φράγμα, τώρα, ενώ κινείται πέφτει πάνω σε ένα άλλο κινητό προοδευτικά παραμορφώσιμο φράγμα (MPDB), θυμίζοντας τις μετωπικές συγκρούσεις οχημάτων στους δρόμους. Αυτός ο τρόπος, αξιολογεί την προστασία που προσφέρει ένα αυτοκίνητο στους επιβάτες του καθώς και τους κινδύνους που θέτει για επιβάτες στο αυτοκίνητο με το οποίο έχει εμπλακεί στο ατύχημα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα διαπιστώσετε από το video, είναι η παρουσία του πρωτοεμφανιζόμενου κεντρικού αερόσακου, που πλέον αρχίσουν να υιοθετούν όλες οι εταιρείες. Είναι ένας ή δύο και βρίσκονται στο πλάι του καθίσματος του οδηγού και του συνοδηγού, και σε περίπτωση πλάγιας σύγκρουσης ανοίγει, ώστε τα κεφάλια οδηγού και συνοδηγού να μην χτυπήσουν μεταξύ τους.

Το Yaris, συνολικά, είναι εφοδιασμένο με ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφάλειας, της τελευταίας γενιάς Toyota Safety Sense.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ