ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 21.800 ευρώ το νέο DS3 Crossback

Από 21.800 ευρώ το νέο DS3 Crossback
SPYROS KANATAS

Δυναμικά εισήλθε στον χώρο των πολυτελών μαρκών η DS Automobiles, θυγατρική του γαλλικού ομίλου PSA Peugeot Citroen.

Λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα του DS 7 CROSSBACK, ήρθε η σειρά του DS 3 CROSSBACK, ενώ θα ακολουθήσουν οι ηλεκτρικές εκδόσεις των δύο μοντέλων DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 και DS 3 CROSSBACK E-TENSE.

Έχοντας μήκος 4,12 μέτρων, πλάτος 1,79 μ. και όντας 1,53 μέτρα ψηλό, το DS 3 CROSSBACK προσφέρει συμπαγείς διαστάσεις, στα SUV. Μπροστά, η εξαιρετικά σμιλεμένη μάσκα DS WINGS, τα φώτα LED που εμπνέονται από το πρωτότυπο DS E-TENSE - και οι εκτεταμένοι προβολείς DS MATRIX LED VISION δημιουργούν την αίσθηση ενός ιδιαίτερα χαρισματικού συνόλου, ενώ, ταυτόχρονα, προβάλλουν προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Η στιβαρότητα του καπό, καθώς και οι τροχοί των 690 mm - οι μεγαλύτεροι στην κατηγορία - του δίνουν ένα ισχυρό ανάστημα στο δρόμο, όπως φαίνεται τόσο από την εμπρόσθια όσο και από οπίσθια όψη του, όπως αρμόζει σε ένα SUV. Ξεχωρίζουν οι «κρυφές» χειρολαβές - που βγαίνουν προς τα έξω πατώντας τις, η απουσία κεραίας, τα πίσω φωτιστικά που τονίζονται από μια κομψή ράβδο χρωμίου και οι διπλές χρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης.

Από 21.800 ευρώ το νέο DS3 Crossback
SPYROS KANATAS

Επιπλέον, διαθέτει σύστημα πρόσβασης και εκκίνησης χωρίς κλειδί (ADML PROXIMITY), που ξεκλειδώνει το όχημα φθάνοντας περίπου στο 1,5 μέτρο.

Στην καμπίνα, η κομψή και υψηλής τεχνολογίας, κονσόλα, φιλοξενεί τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων, τους “toggle” διακόπτες, το μπουτόν εκκίνησης χωρίς κλειδί και την επιβράδυνση με τη βοήθεια του ηλεκτρικού φρένου, το οποίο διατίθεται ως στάνταρ εξοπλισμός, όπως και ο ψηφιακός πίνακας.

Αξίζει να επισημάνουμε και την καλή ηχομόνωση, με τους μηχανικούς να υιοθετούν διάφορες τεχνικές λύσεις. Ανάλογα την έκδοση, το ταμπλό μπορεί να είναι επικαλυμμένο με υλικά υψηλής ποιότητας, όπως δέρμα alcantara ή δέρμα Nappa. Ο χώρος των επιβατών είναι τεράστιος και καλά σχεδιασμένος, προσφέροντας μια ποικιλία επιλογών αποθήκευσης, ένα χώρο για τη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου, ποτηροθήκες και ένα συρόμενο υποβραχιόνιο. Και μπροστά, και πίσω, η ευρυχωρία είναι εξαιρετική, με μεγάλο εσωτερικό πλάτος και άφθονο «αέρα» τόσο για το κεφάλι όσο και για τα πόδια. Ενώ το πίσω διαιρούμενο και ανακλινόμενο κάθισμα, επιτρέπει να αυξηθεί ο όγκος του πορτμπαγκάζ των 350 λίτρων και να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος φόρτωσης 1.050 λίτρων, αξιοποιώντας πλήρως το μέγεθος του οχήματος.

Από 21.800 ευρώ το νέο DS3 Crossback
SPYROS KANATAS

Σε επίπεδο εξοπλισμού, φέρει 8 αερόσακους και σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, το ABS με κατανομέα δύναμης πέδησης, το σύστημα ESP, το ενεργό σύστημα προειδοποίησης για αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας και την υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα.

Όλοι οι κινητήρες, τρικύλινδροι βενζίνης και τετρακύλινδροι πετρελαίου, είναι υπερτροφοδοτούμενοι. Ο βενζινοκινητήρας 1.2 lt PURETECH 100 διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ενώ οι κινητήρες 1.2 lt PURETECH 130 και 155 hp συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο με 8 ταχύτητες. Το ίδιο ισχύει και για τις εκδόσεις πετρελαίου, με τους κινητήρες 1.5 lt BlueHDi 100 και BlueHDi 130.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 21.800 ευρώ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ